V kůži mámy blogerky» Markéta Pavleje - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

V kůži mámy blogerky» Markéta Pavleje

Seriál rozhovorů V kůži mámy blogerky s úžasnými blogujícími maminkami pokračuje! Sice od toho posledního uplynul více jak měsíc, ale věřím, že stálo za to si na ten dnešní počkat 🙂

Pokud vám jméno této sličné blogující mámy v nadpise nic neříká, tak po vyslovení slůvka Kitchenette už jistě budete v obraze 🙂 Nádherná maminka Markéta o nic méně krásnější holčičky Gréty se už druhým rokem se svými čtenáři poděluje o božsky vypadající i chutnající recepty, které jsou zároveň zdravé, tělu prospěšné (a řekněme i bio) a vycházející ze sezónních potravin. Celý její blog je harmonie a krása sama – noblesní fotky jako z prestižního časopisu podtržené jednoduchou grafikou, ihned mě vzal za srdce. Estetické cítění v sobě Markéta, která jinak profesionálně líčí, v sobě nezapře. Tuto mámu jsem prostě musela vyzpovídat!

1. Pamatuješ si na svůj první popud k založení blogu?

ANO, není to tak dávno…:-). Kitchenette měl v únoru první narozeniny :-))) Byla to kombinace několika faktorů. Vždy mě bavilo vaření a koketovala jsem s tím, přesedlat nějakým způsobem z fashion businessu do toho okolo jídla a to jakýmkoli způsobem. Tenkrát mě kamarádka, tehdejší šéfredaktorka marieclaire.cz, vybídla k tomu, abych si založila blog a že budou moje recepty sdílet, protože jí chyběla v časopise tato rubrika a dlouhé roky mě znala jako fanouška vaření… Měla jsem pocit, že neumím psát (na tom trvám), že mám problémy s gramatikou (což je taky pravda, jsem v dětství diagnostikovaný dyslektik :-))) a vůbec, jestli budu stíhat s dítětem a prací. Focení se mělo odehrávat na chytrém telefonu s pomocí všech těch perfektních aplikací. Ale pro mě rozhodující, byla důvěra v pozitivní energii vloženou směrem, jehož budoucnost se měla teprve rýsovat, ale měla se točit okolo tématiky jídla a kreativity… A tak to začalo.

2. Můžeš čtenářům prozradit své oblíbené blogy a třeba i ty, které tě inspirují?

Dříve jsem vůbec nesledovala blogy. Ráda si někdy prolistuji 101cookbooks, whatkatieate, greenkitchenstories, inthelittleredhouse, v mém případě ani nejde o blog jako takový, ale hlavně inspirativní recepty a fotografie.

3. Jak zvládáš blogování /práci/ s mateřskými povinnostmi? Máš nějaké tipy na organizaci času?

Spíš mám pocit, že se věci vyvíjejí jako živý organismus… Tím myslím potřeby dětí, různé vývojové fáze, roční období a také možnost tvořit něco pro blog snadněji a více složitě. Tím myslím například zimní období, kdy fotit jídlo na denní světlo je téměř nemožné při běhu domácnosti, práci a dětech… Tak pak přijdou na řadu světla a to už zabere spoustu času. Jinak nemám žádný recept, spíše se snažím přizpůsobit situaci. Pokud to jde dceru zapojit, a musím také uznat, že je to velmi klidná a šikovná holčička, tak je to často i možné. Ale i tak všechno co dělám, je často dost rychlovka…

4. Co jinak ráda děláš, když se nestaráš o svoji dcerku, nepracuješ, nevaříš a nebloguješ?

Ráda jezdím na koni a vůbec trávím čas u něj na farmě. Jsem v tomto trochu rozpolcená, protože miluju žít v přírodě ve špinavých rajtkách, ale zároveň život bez města si taky neumím představit.

5. Co ti mateřství dalo a vzalo?

Úplně novou perspektivu samozřejmě (což považuji za hodně pozitivní a poučné). Také velký zásah do vztahu a i tam následnou lekci. Vzalo mi velkou část svobody, hlavně té nejosobnější.  Většina malých dětí do tří let, jsou jako přísavky a o Grétě to platí dvojnásob, nemůžu se jít bez ní ani vykoupat do vany…:-)) Je to asi dané i tím, že manžel je hodně v práci a tak jsem tu pro ni byla vždy hlavně já na 99,9%. No a teď je další drobeček na cestě, tak si myslím, že ještě pár let si budu všeho užívat, snad i to blogování :-))) Ale nikdy bych nic nevzala zpět a rodičovství mě dělá šťastnou.

6. Změnilo tě mateřství nějakým způsobem?

Určitě a myslím si, že už ani nejsem schopná to seriózně vyhodnotit. Už ani nevím, jaká jsem byla dřív :-)))

7. Čím se rozmazluješ?

No asi nejvíc tím, že si zajedu za koněm. Taky třeba nějaká masáž 🙂 Jinak bych řekla, že neustále při vaření 🙂

8. Myslíš, že by se mámy měly o sebe starat a zůstat atraktivní i s dítětem?

Určitě. Myslím si, že je důležité zachovat si vazby s lidmi jinými než jen s maminkami, se kterými máme určitě mnoho společných témat, ale rozhled a odstup od rodičovství nám příliš nedopřejí. Takže se cítím moc dobře, když jdu do práce a navíc se pak strašně těším domu na dceru. Myslím, že si pak sebe vzájemně mnohem víc užíváme. Takže i funkce vyčištění si hlavy je nezanedbatelná pro všechny strany.

9. Máš nějaké své kosmetické vychytávky, které zároveň šetří čas, a podělíš se s námi o ně? Vím, že se živíš jako vizážistka, takže pravděpodobně máš nějaká esa v rukávu? 🙂

Příliš se nelíčím, ale z kosmetiky nedám dopustit na Giorgio Armani, Avene, Bioderma a Sisley. GA má skvělé make-upy, korektory a vůbec dekorativní kosmetiku. Avene a Bioderma mají skvělé odličovací a pečující produkty a Sisley neuvěřitelné krémy a hlavně pro mě Thebestof pleťovou masku Black rose. Ta se nemusí odličovat, takže v kategorii péče a šetření času je na prvním místě. Občas si jí večer před spaním natírám místo krému a jdu spát 🙂 

10. Chtěla bys něco vzkázat čtenářkám nebo povědět o sobě ještě nějakou zajímavost, která tu nezazněla?

Nic mě nenapadá, když tak ještě napište…:-)

Více na: Kitchenette.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial