V kůži mámy blogerky» Simsalabim - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

V kůži mámy blogerky» Simsalabim

Uplynul měsíc a mám tu pro vás pokračování rubriky „V kůži mámy blogerky„. Tentokrát jsem vyzpovídala Simsalabim z blogu Sneakers Vs Heels a He Makes Me Smile Everyday. Tato sympatická maminka veselého chlapečka Kikiho se na svých blozích rozepisuje o jeho příhodách a jejich společných zážitcích, které si zaslouží být uchovány, protože z nich budou jednou ty nejkrásnější vzpomínky. Také ve svých příspěvcích neskrývá svoji vášeň pro boty, zejména tenisky. A pokud zabrousíte i do starších článků, zjistíte, že tato osobitá mamina má i velký cit pro styl a nebojí se kombinace různých vzorů a barev. Prostě se Simsalabim se nudit nebudete :-).

1. Co tě vedlo k tomu si založit blog?

Chtěla jsem sdílet svou vášeň pro tenisky a celkově boty a měla jsem pocit, že i svými outfity můžu někoho inspirovat. Další očekávaný efekt bylo nasbírání nových kamarádek v okolí, v té době jsem se bavila spíš s klukama a holčičí sdílení mi dost chybělo, většina kamarádek byla v Praze nebo Brně. A ještě jeden důvod tady byl, a to trochu pocit vyhoření v práci, potřebovala jsem chytit novou „slinu“. Vše se mi splnilo!

2. Můžeš čtenářům prozradit své oblíbené blogy a třeba i ty, které tě inspirují?

Aktuálně koukám nejvíc na matky, denně čekuju hlavně ty, které taky denně nebo hodně často přispívají. Nikdy nezklame úžasná Rosička Mitnik, Jana Grešáková, Markéta Baletková a Nika Chic! Ale když mám čas, projedu si víceméně všechny, které mám v postranní liště u sebe na blogu a to i hezky zpětně, jsem voayer ;-))

3. Jak zvládáš blogování /práci/ s mateřskými povinnostmi? Máš nějaké tipy na organizaci času?

Aktuálně teda blogování moc nezvládám, původní směřování blogu k módě je dost nereálné, byl založen na mých outfitech a fotkách ze samospouště, což s Kryštofem už delší dobu dost nehrozí. Taky trávíme většinu času na chalupě, do lesa teda nenosím žádné závratné modýlky, ale snad nikoho na procházce neděsíme 🙂
Time management je moje opravdu slabá stránka, Kikiho polední spánek od Vánoc doma vůbec nebere, takže ta dvouhodinovka na práci (pracuju tak nějak průběžně pořád) nebo nějaký chill u počítače mi pořád chybí. Ale doufám v lepší zítřky, jaro by mohlo situaci zase trochu zlepšit :-). Takže tipy ráda sama přijmu, sem s nima 🙂

4. Co jinak ráda děláš, když se nestaráš o Kikiho a nebloguješ?

Pracuju nebo práci úspěšně předstírám ;-)) = sedím u počítače… nebo vypadnu do města, dám si kafe a dortík, oběd (naposled jsem nepoznala u vedlejšího stolu Milana Baroše, ou.. :), přečtu si noviny, zkontroluju, co nového je v sekáči nebo HM a Lindexu ;-). Uvidíme, jak se mi od jara bude dařit jezdit na kole, které jsem si loni koupila.

5. Co ti mateřství dalo a vzalo?

Dalo mi syna! Nejúžasnějšího na světě, samozřejmě! Po porodu jsem se cítila psychicky jako královna vesmíru, to byl hrozně zajímavý a úplně nový pocit… Ale třeba trapně zodpovědná jsem byla už dřív, pár kamarádek mi říkalo ze srandy mámo, protože věty Vem si šálu, Tady ti čouhá cedulka a podobné perly byly na mém repertoáru klasika :-)) Z dětského světa jsem toho moc neznala, takže kompletní kombo kojení – plínky – příkrmy – očkování – nemoci byla velká novinka pro mou hlavu, taky zvládnu spoustu věcí jednou rukou/poslepu, začala jsem jíst víc zeleniny a přes den méně čokolády (rozuměj dítěti na očích). A vzalo? Asi mi dá každá matka batolete za pravdu, že volný čas je prostě jiný pojem než dřív. Ale stojí to za to, to je jasné 😉

6. Změnilo tě mateřství nějakým způsobem?

Jsem si ještě bližší s našima, otěhotněla jsem ve chvíli, kdy tátovi diagnostikovali vážnou nemoc, a jsem strašně šťastná, že Kiki už teď dobře ví, s kým je spousta legrace!

7. Čím se rozmazluješ?

Čokoládou, když se bebe nekouká, nejlépe když spí ;-). A taky stálým přísunem čerstvých tenisek, bez toho by to asi nešlo!

8. Myslíš, že by se mámy měly o sebe starat a zůstat atraktivní i s dítětem?

Určitě. Slovo atraktivní ve mně sice vyvolává různé asociace, asi bych to spíš formulovala jako cítit se dobře, ať už to pro ni znamená mít udělané vlasy/ nehty/ podpatky/ prospanou noc/ možnost sportovat atd.

9. Máš nějaké své kosmetické triky, které zároveň šetří čas, a podělíš se s námi o ně? Nebo jde tato oblast úplně mimo tebe?

Nejsem žádný kosmetický nadšenec, ale objev barvení obočí a řas mi zjednodušil život dost výrazně. A tvářenku už umí používat i Kiki :-))

10. Chtěla bys něco vzkázat čtenářkám nebo povědět ještě o sobě nějakou pikantnost, která tu nezazněla?

Pikantností jsem už na blogu myslím vyzradila až až, ale kdyby to nestačilo, ptejte se 🙂 Čtenářkám i případným čtenářům přeju krásné jaro, ať už je tu brzy a v plné síle!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial