«Kosmetika» Nutnost každé mámy – kvalitní oční krém - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

«Kosmetika» Nutnost každé mámy – kvalitní oční krém

Úděl každé mámy je permanentní nedostatek spánku, únava a následkem toho vrásky a kruhy pod očima. Naštěstí díky některým kosmetickým přípravkům se těmto neduhům dá předcházet a můžeme je minimalizovat. Řeč je o očních krémech, na které nedám dopustit a nedokážu si už bez nich představit žádné ráno. Vyzkoušela jsem jich několik, od nejlevnějších značek z drogerie až po ty dražší z renomovaných parfumerií, a několikrát se mi potvrdilo, že za kvalitu se musí platit. Nejvíce mě trápí kruhy pod očima, takže si krémy vždy vybírám s ohledem na to, jestli s nimi umí zatočit. Avšak i ty nejdražší krémy je nevyzmizíkují a pomůže až korektor. Nanesení kvalitního krému však patří k mému nezbytnému základu.

Představím vám několik krémů, které jsem vyzkoušela v poslední době.

Clinique – All About Eyes Rich
via
Od tohoto krému jsem extra nic nečekala. Značku Clinique řadím do kategorie takové střední třídy kvalitnější kosmetiky, která sice o pleť hezky pečuje, ale zázraky u ní nehledám. Krém mě však příjemně překvapil. Konzistence je hutnější, přesto se do pokožky pěkně vsákne a ihned po aplikaci cítíte příjemnou hydrataci očního okolí. S účinky jsem byla maximálně spokojená, řekla bych, že kruhy mi zmírnil a pokožku hezky vyživil a napnul. Hluboké vrásky pod očima mě ještě netrápí, takže nedokážu posoudit, jak by se s nimi vypořádal. Vyrábí se i v lehčí gelové konzistenci, tato hutnější mi však přijde lepší a účinnější. Mohu jen doporučit. Obodovala bych jej tak 8 z 10.

L’Oréal – Kód mládí oční krém

To jsem zase jednou podlehla reklamě a zkusila drogerkový výrobek. L’Oréal považuji za celkem cenově dostupnou ucházejí značku, asi jednu z nejkvalitnějších, co běžné drogerie nabízejí. Avšak v tomto případě se mi potvrdilo to, že abych docílila znatelných výsledků, musím pár korunek investovat. Co mě na krému opravdu nejvíce zklamalo, byla velmi špatná konzistence a to, jak se do pleti vsakoval. Trvalo celkem dlouho, než jsem jej do pokožky vklepala a nevím proč, přišel mi takový mýdlový (texturou mi připomínal mýdlo, které se špatně smývá z rukou a nemůžete se ho ze záhybů zbavit). S mými tmavými kruhy pod očima neudělal téměř nic. Pleť jen zvláčnil a řekla bych, že nic jiného nenabídl. Pocit osvěžení a úlevy pro oční okolí po nevyspalé noci nenastal. Takže musím dát 3 z 10.
Avéne – Ystheal+ krém proti stárnutí v okolí očí
Po dlouhé době jsem zavítala do lékárny a vybrala si krém z nabídky francouzské značky Avéne. S tou mám jen ty nejlepší zkušenosti. Krém je lehčí konzistence, hezky se vstřebává a je opatřen pumpičkou, takže si vymáčkete přesně takové množství, které je pro oční okolí potřeba. Žádné plýtvání! Jen když krém dopotřebujete, na dně ještě trocha krému zůstane, ale z pumpičky nejde vytlačit. S tímto krémem jsem byla maximálně spokojená, oči mi hezky rozzářil, eliminoval tmavé kruhy pod očima i vyhladil jemné vrásky. Škoda jen, že se doporučuje používat zejména na noc. Vysoký obsah retynolu totiž může přes den na sluníčku vyvolat nepříjemné podráždění. Hodnocení 9 z 10.

Lancome – Absolue Yeux Premium βx
Tento krém jsem dostala jako dárek od partnera a musím pochválit jeho velmi dobrý výběr! Krém má opravdu velmi příjemnou strukturu, vsákne se téměř ihned a oční okolí je po něm hezky vláčné a lehce rozjasněné. Trošku mě však zklamalo, že kruhy pod očima po něm zůstávají stále stejné a velký vliv na jejich zmírnění jsem ani po několikadenním aplikování nezaznamenala. Ohodnotila bych ho jako velmi kvalitní krém, který pokožku hezky vyživí, ale na moje mnohdy unavené oči bych potřebovala o něco silnější kalibr, takže pouze 7 z 10.
A co vy, používáte oční krémy? Jaký je váš favorit? Doporučte mi nějaký, se kterým jste spokojené vy.

1 komentář

  1. Pingback: Kosmetika» Jak na vrásky a zimou vysušenou pokožku kolem očí | Mámou stylově

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial