Ten nejlepší čas pro velká rozhodnutí? Právě teď! / OUTFIT & MOTIVACE - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Ten nejlepší čas pro velká rozhodnutí? Právě teď! / OUTFIT & MOTIVACE

Určitě to znáte. Strašně moc si od srdce něco přejete, sníte o tom, ale je to tak velký odvážný krok, že byste museli kvůli tomu dělat ve svém životě velké změny, upravit režim a hooodně vyjít ze své komfortní zóny. A to se vám nechce, nebo se možná bojíte. „Jak se mi změní život? Zvládnu to? Stojí mi to za to? Co si řeknou ostatní? Ne, na to mám ještě čas. Vždyť je mi vlastně dobře, nepotřebuji to.“ Lítají vám v hlavě tyto argumenty a utěšujete se, že je v pořádku nechat věci, tak jak jsou a „nebláznit“. Zůstat u toho svého zajetého režimu a třeba vás ta touha po tom něčem velkém přejde. Jak se říká: „smrádek, ale teploučko“.

Ale řeknu vám jednu věc. Když uděláte ten krok do neznáma, překonáte svůj strach a jdete za hlasem svého srdce, ať si rozum říká, co chce, čeká vás velmi sladká odměna. Nepředstavitelný pocit štěstí a vnitřního naplnění. Je to přesně to, po čem touží vaše duše. A to je to, proč jste na tomto světě. Abyste naplnili poslání své duše a chovali se v jejím souladu. I když to jde někdy proti proudu a názorům ostatních. Na tomto světě jste ale sami za sebe.

Já jsem ve svém životě udělala plno velkých bláznivých rozhodnutích. I když byla na začátku velká nejistota a otazníky, jestli dělám dobře, jestli nebudu litovat, vždy to dopadlo úžasně. Ano, nebylo to snadné a musela jsem se poprat s velkou vnitřní nejistotou, ale vždy jsem dokázala, co jsem si vysnila. Tak rosteme. Tak žijeme. Když jdeme za svým srdcem, i když rozum říká ne.

Za poslední rok jsem těch velkých rozhodnutí udělala na běžné poměry rekordně. Možná i proto, že jsem se konečně našla, pochopila určité životní principy a také jsem se naučila ovládat svůj strach i limitující myšlenky. Protože limity máme jen ve své hlavě, o tom to je.

A pochopila jsem hlavně jednu zásadní věc (která asi přijde i s věkem). Není na co čekat. Když něco opravdu cítím, že mám udělat a něco moc chci (i když mi tam ten rozum háže proti-argumenty, P.S. doporučuji tuto knihu, abyste pochopili, že rozum nejste skutečně VY, proto je fajn si od něho dát trochu odstup), jdu do toho. Když v srdci vím, že je to správné, jsem schopná překonat i Mount Everest, abych to dostala (ale většinou je to tak, že když je to pro vaši duši správné, žádné překážky nejsou a vše krásně plyne). Takže jsem si splnila další velký sen, po kterém moje srdce toužilo už lééééta. Pořídila jsem si pejska!

Jen rozum mi to stále rozmlouval: „Nemáš na to čas. Už teď nic nestíháš. Je to velká zodpovědnost. Co hlídání. Co kdyby kdyby kdyby…“ Teď jsem si řekla, kašlu na to. Nikdy totiž není ten správný čas. Proto je kolikrát lepší se do vysněných přání a cílů pustit teď hned a nic neodkládat. Zrovna teď hned začněte tancovat, kreslit, nebo si kupte letenku na druhou stranu zeměkoule, rozjeďte svůj byznys, pozvěte někoho na rande, prostě cokoliv, po čem mermomoci toužíte. Nebo i odejděte z nefunkčního vztahu či práce, která vás bytostně nebaví. Nikdy nebude lepší čas. A čím více to budete odkládat, tak jednou jen budete litovat, že jste to neudělali dříve. 

Jaký naprosto nepraktický a bláznivý sen jste si v poslední době splnili vy? 

Pořiďte si (podobné) kousky z outfitu:

P.S. Do ZOOT máte s kódem NANUKYPROVSECHNY 20% slevu na vše 😉

(3) Komentářů

  1. Také se do všeho pouštím po hlavě a dělám rozhodnutí ze dne na den. Cítím, že je to pro mě dobře. Už znám své tělo i psychiku a když po něčem zatoužím, udělám to teď a ne až.. život je příliš krátký na neustále čekání.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial