Den, kdy se mi změnil život / OUTFIT & MOTIVACE - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Den, kdy se mi změnil život / OUTFIT & MOTIVACE

Chodí mi od vás spousta zpráv a emailů. A často se tam objevuje, že něčeho litujete, že jste měly něco udělat jinak a dost často se nemůžete oprostit od minulosti. Cítíte vinu, nebo máte pocity křivdy. Znám to, také jsem si tím procházela. Vinila jsem se, že nejsem dost dobrá máma, partnerka, kamarádka, že jsem prostě něco mohla udělat lépe. A často plno věcí sváděla i na okolnosti nebo na ostatní, že kvůli nim se mi stalo to a to a že se mi to děje kvůli mému dětství a spoustu podobných věcí. Toto máme asi všechny společné. My ženy jsme na toto odbornice se stále za něco vinit a mít pocit, že pořád nejsme dost dobré. A taky se babráme často v minulosti. V těchto vzorcích jsem žila asi 36 let. Život mi sice stále posílal nějaké lekce a informace, abych se probudila a pochopila věci jinak, ale já to nepobírala a často jsem jen těmito signály opovrhovala. Byla to jen další nespravedlnost a další tvrdý úděl a o stále dobře naladěných lidech jsem si myslela svoje. Jednoduše jsem nebyla mentálně připravená si nějaké věci připustit a podívat se na plno událostí z jiného úhlu pohledu.

loňský podzim, jako by do mě vjel blesk a v hlavě se mi konečně rozsvítilo. Ocitla jsem se v situaci, že mi nic nedávalo smysl a cítila se totálně na dně, nevěděla jsem, kam dál. Život se mi rozpadal jak domeček z karet. V té době jsem ještě nic moc nevěděla o zákonu přitažlivosti a podobných věcech. Neměla jsem povědomí, že si realitu tvořím sama svými myšlenkami. Dokonce mi přišlo sci-fi, že si sama můžu řídit svoje emoce. Ale jak říkám, ono to vše funguje, i když na to nevěříme, nebo o tom nemáme povědomí. Ve své zoufalosti jsem totiž vyslala přání, ať mi do života přijde něco, co mi ukáže, jak dál. Co mám dál se svým životem dělat, abych byla šťastná a hlavně moje děti měly spokojenou mámu.

A vesmír mě vyslyšel. Jen jsem v té době nechápala souvislosti, teď se tomu jen krásně směju, jak je ten život dokonalý. A když na něj máme „manuál“ a řídíme se jím, nádherně pracuje pro nás. Jak píše Paulo Coelho: „Když něco opravdu chceš, celý vesmír se spojí, abys to mohl uskutečnit.“

Přišla mi jako blogerce pozvánka na konferenci Umění být ženou. Zrovna jsem měla volný víkend, tak jsem si říkala, proč ne, půjdu tam. I když mi témata ani uvedení lektoři nic moc neříkali. Brala jsem to, že si s kamarádkou zpříjemníme odpoledne. Nevěděla jsem ještě, že právě tato konference je to „něco“, co mi má ukázat, jak v životě dál.Ten impuls, který jsem si přála, aby mě v životě nasměroval. Jak říkám, ony vám ty souvislosti dovaknou až časem, v té době jsem netušila nic. Konference naprosto předčila moje všechna očekávání a bylo to jedno velké WAU. Nejen, že jsem viděla a zažila z blízka skvělou Adélu Vincenzovou, ale vyslechla jsem si naprosto převratné myšlenky a názory. Po konferenci jsem si až dodatečně googlovala všechny ty řečníky, kteří mě tam zaujali a začala jsem se o těch tématech, o kterých mluvili zajímat více. Otevíraly se mi dveře. 

No a pak už to možná znáte. Seděla jsem v křesle u své koučky, na kterou jsem právě natrefila přes tuto konferenci a už to jelo. Bylo to jen samé: AHA, AHA, AHA. Plno koukání do zdi a zapínání nových spojení v mozku. Svět jsem začala vnímat jinak. Už tu nebyly křivdy, už tu nebyla vina, už tu nebyly deprese. Začala jsem chápat. A pracovat na oprašování mého skutečného já. K tomu jsem začala číst, meditovat a dnes jsem totálně jiný člověk. Teď jen říkám: DĚKUJI. Toto slovíčko používám denně asi 100x a i ho píšu do svého deníčku vděčnosti, stále je ho totiž málo.

Abych to zakončila. Můj život se dělí na ten před konferencí a po ní :-)) Vše se ale děje ve správný okamžik, já jsem pochopila, že jsem si nejdřív nějaké věci musela prožít, abych byla připravená pojmout větší chápání života. Nelituju vůbec ničeho, vím, že vše mělo svůj důvod a správný vývoj. Každopádně, jelikož to byla zrovna tato konference, která byla mým prvním nakopávákem, musím vás jednoznačně pozvat na její druhý ročník. Já tam určitě budu. Budu moc ráda, když se tam potkáme a třeba si vyměníme nějaké naše příběhy. Tady máte nějaké oficiální informace, které mi přišly do emailu. Už teď ale vím, že to opět bude stát za to. 

VSTUPENKY POŘÍDÍTE ZDE

Druhý ročník tohoto unikátního projektu ženám opět nabídne mnoho podnětů, jak nahlížet za obzory moderní ženskosti. Adéla Vincenzová, ambasadorka projektu, Vás bude provázet po celou dobu konání konference. Samozřejmostí bude její večerní talkshow. Společně s Adélou vystoupí celá řada inspirativních osobností jako např. motivační lektor, pedagog, spisovatel a mentor sportovních hvězd Marian Jelínek, lektorka v oblasti sexuality a intimních vztahů Jana Mašková Zimolová, speciální pedagožka a odbornice na otázky vývoje a výchovy dětí Zuzana Pavelová či ženská koučka Lenka Urban, která představí téma 5 jazyků lásky.

Pořiďte si (podobné) kousky z outfitu:

(2) Komentářů

  1. Umenie byť ženou sú perfektné konferencie. Bola som na nich už dvakrát tu v Bratislave. Tie prednášky sú aj na youtube pod názvom konferencie čiže dá sa pozrieť si ich alebo si pozrieť tie, na ktorých som nebola. Prvý rok bol super, druhý ma až tak neohúril. Adela je však úžasná osobnosť a tie témy mi vždy niečo dajú. Len je to možno tak trochu aj období, aké v živote máme.

  2. Ali, to je tak skvělý, jak se ti rozsvítilo:)
    Na tobě je krásně vidět, že dokud člověk nechce vidět, tak nevidí, ale jak jsi tomu dala možnost, tak se ti otevřel úplně nový svět o kterém jsi teda evidentně neměla ani tušení:)
    Ta konference vypadá báječně. Věřím, že letos odhalíš tajemství 5 jazyků lásky a to pak teprv bude frkot:)
    Přeju ti krásné dny a ať se daří.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial