Jak přežít vedra ve městě / OUTFIT - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Jak přežít vedra ve městě / OUTFIT

Teplo mám moc ráda, jsem vyloženě jižanský tip (překvapení) a každoročně se těším na jaro-léto. Užívám si, že nemusím vrstvit oblečení, holky jsou oblečené raz dva, doma netopím, dopřávám si čerstvé ovoce a zeleninu a lenoším na zahradě v houpací síti. Má to ale i druhu stranu mince, mám pocit, že si to tam nahoře popletli a myslí si, že žijeme na Sahaře nebo v nějakém přímořském letovisku. Protože teploty tu nejsou moc rozdílné. Jak tedy přežít tropy, když nemáme tu možnost skočit šipku do bazénu nebo si zaplavat v moři a potřebujeme u toho ještě pracovat?

Řeknu vám jen moje tipy, co dělám já. Buď z toho něco využijete nebo nikoliv, to už nechám na vás a vašem životním stylu.

Vstávám brzo ráno – to je vzduch ještě chladný, takže pořádně vyvětrám byt a připravím ho na příval teplého vzduchu. I já se snažím nasát co nejvíce čerstvého vzduchu a hlavně si ho uvědomit. K tomuto pocitu se pak vracím během dne, když už vládnou třicítky.

Doma ve stínu – jelikož pracuji z domu a nemám klimatizaci, většinou dopoledne zavírám okna a zatahuji závěsy, abych si zachovala doma chládek. Pokud chodíte do práce, věřím, že tam máte klimatizaci. Když ne, zkuste její pořízení navrhnout. Protože nevím, jak vy, ale ve vedru mi soustředění na vytváření hodnot moc nejde. Nebo dobrým řešením jsou i obchodní centra a klimatizované kavárny, když pracujete na sebe.

Přehodím si směnu – když je vedro opravdu úmorné, nebojuji s ním a akceptuji ho (jako se vším v životě). Mám naštěstí tu možnost pracovat, kdy chci, takže přes den jdu do lesa nebo k vodě a pracuji místo toho večer, nebo tam. Takto jsem vyřešila poslední extrémní neděli, udělala jsem si polo-pracovní piknik v přírodě ve stínu a bylo mi úžasně.

Přes den omezuji venkovní aktivity – ano, když to jde, nikam ze stínu nevylézám :-)) Kdo to má také tak?

Celý den piju studené nápoje – studenou citronádu, ledové kafe, vychlazené smoothies. A taky nesmí chybět meloun. Krásně to alespoň na půl hoďky osvěží.

Dopřeju si ledovou sprchu. Tu si dávám každý den ráno, ale když nemám pochůzky, tak klidně i přes den. Je to neuvěřitelný nakopávač energie.

Představuji si, že tu za chvíli máme zimu a měla bych být za to teplo vděčná. Tím jsem na to už dávno přestala nadávat a opravdu za to teplo děkuji. Všimla jsem si, že čím míň na něj nadávám a zaměřuji se na něj, tím příjemněji mně je. Jakmile mi jen proletí myšlenka, že je hic, cítím se opět mizerně a splavená. Takže zase nasadím úsměv a říkám si, jak je úžasné, že nemusím být nabalená v té péřovce.

To jsou moje hlavní způsoby, jak funguji v létě ve městě. Jak to máte vy?

Pořiďte si (podobné) kousky z outfitu:

1 komentář

  1. Tak podobne. Akorat s tim rozdilem, ze kdyz je pet dni za sebou pres 30 stupnu, tak se moc cerstveho vzduchu brzy rano nenadycham, Ale vetram taky brzo rano nebo vecer. Pres den mam zatazeny rolety a pres susak prehozenou vlhkou osusku nebo zapnuty chladici pristroj – ne ventilator. V praci klimu mame, ale prilis nepomaha. Spise z toho nachlazena.. Pres den jim spise salaty a taky studeny napoje, krome tedy espressa – to mi ledovy nechutny. Jen se nesprchuji studenou ale vlaznou vodou – nebo telo pri studene se rychle zahreje.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial