Jak se vypořádat s problémy jednu a provždy / OUTFIT & MOTIVACE - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Jak se vypořádat s problémy jednu a provždy / OUTFIT & MOTIVACE

Poslední půl rok jsem ve svém životě udělala radikální změny. Odešla jsem z dlouholetého vztahu, přestěhovala jsem se a postavila jsem se zcela na vlastní nohy. Zvládám si na sebe vydělávat, platit nájem i se starat o děti. A přesto všechno jsem stále vyrovnaná a cítím se vlastně šťastná. Pochopila jsem totiž jednu důležitou věc. Náš pocit si olivňujeme jen my sami. Nezáleží, jestli se rozcházíme, někdo je na nás nepříjemný, nebo nám ze života odejde někdo blízký. Jen my jsme zodpovědní za to, jak se cítíme. Našla jsem obrovskou pokoru k životu a neuvěřitelnou vděčnost jen za to, že se každý den probouzím, jsem zdravá (pomáhají mi v tom i tyto léčivé houby), mám kde spát, co jíst a mám nádherné děti. Všechno ostatní je jen příjemný bonus.

A taky jsem přestala vidět problémy. Všechno mi najednou přijde malicherné. Když mi někdo tedy napíše, že je s něčím problém a že něco nepůjde, jen se pousměju. Sama vím, že je to o osobním postoji. Stačí chtít hledat řešení. Vždy se najde, vždy. Do tohoto stavu jsem ale musela dospět. Pochopit, že jen já musím zvednout zadek a začít něco dělat, abych se měla lépe. Ano, chce to překonat lenost, pohodlí a najít ochotu a motivaci projít si nějakými překážkami. Mít se dočasně „hůře“ za vidinou, že se budu mít dlouhodobě dobře. A to se chce málokomu. Raději si postěžujeme, jak to nejde a že je k nám život nespravedlivý, než abychom začali konat.

Proč to píšu? Chodí mi od vás spousta, spousta emailů a soukromých zpráv s vašimi osobními příběhy. Jste v nefunkčním vztahu, ale bojíte se odejít. Chodíte do práce, která vás nebaví, nebo vás tam štvou kolegové. Manžel stále sedí v hospodě a doma vám vůbec nepomáhá, nebo vás i podvádí. Jste nešťastné a hledáte pomoc. Hledáte nějaké řešení. Hledáte lepší život. A čekáte, že to za vás někdo jiný vyřeší. Teď vám řeknu možná pro někoho nepříjemnou informaci. I když vás všechny moc ráda inspiruji a ukazuji vám, jak je možné žít lépe, ráda vás nasměruji, jak v životě jednat a uvažovat, abyste toho dosáhli, ty konkrétní kroky a rozhodnutí musíte dělat vy!

Já vám těžko můžu dát rady, jak máte odejít ze vztahu, jak zlepšit vaše manželství, jak si najít práci nebo co dělat, abyste vycházeli s kolegy. Já ten váš vztah nežiju, ani nechodím do vaší práce. Neznám souvislosti, ani vás. Tu zodpovědnost za řešení musíte převzít vy sami. Protože každý z nás se na tento svět narodil, aby tu něco pochopil a aby se něco naučil. Aby dostal tvrdé životní lekce, díky kterým se má jako člověk zdokonalit. A život je k nám tak dlouho nekompromisní, dokud to nepochopíme a konečně se nějakou tu lekci nenaučíme. Poděkujte tedy za každý pád, protože díky němu zase o něco víc povyrostete a posunete se. Není to o nespravedlivosti, všem je dáno stejnou měrou. Je to o našem přístupu. A nemůžete chtít po někom jiném, aby ty životní lekce odžil za vás nebo vás z nich vysvobodil. Když si najdete nějakou zkratku, brzy se ocitnete zase zpátky, kde jste byli. Přijměte zodpovědnost za svůj život a změňte ho jednou pro vždy. Sice do toho půjdete s odřeným čumákem, ale odejdete jako vítězové. Přijměte život jako neustálý vývoj. Místo problémů najednou jen uvidíte možnosti. Možnosti růstu a zdokonalování.

Chápu, že potřebujete na začátek nějakou malou berličku, nějakou podporu. Mně ji dala moje koučka. Už jsem o tom mluvila, tak s tím nechci být otravná 🙂 Našla jsem si ji ale sama, sama jsem si ji platila a dělala jsem všechnu tu práci na sobě, jak mi ukázala, že by bylo třeba. Ona ji za mě neudělala. Jen mě nasměrovala a ukázala mi cestu. Odpovědi jsem si ale v sobě našla sama. Ona mi nikdy neříkala, co mám dělat. Jen mě pomocí otázek nasměrovala, abych si na vše odpověděla sama. Sama jsem pak konala i změny v mém životě, na můj popud a z mého rozhodnutí. Protože jsem v sobě našla vnitřní sílu. Pochopila jsem, že jen já znám sama sebe a jen já vím, co je pro mě to pravé. Od té doby i pravidelně medituji. Doporučuji to každému. Ujasníte si v sobě díky tomu spoustu věcí a najdete svoji sebedůvěru. Moc k tomuto tématu doporučuji tuto knihu (je namluvená i na Youtube zde).

Dalším nakopávadlem jsou motivaní knihy, osobně moc doporučuji ty od Louise L. Hay, hlavně tato vám otevře oči a pochopíte, co vše dokážete.

Moc vám držím pěsti, aby se ty vaše problémy brzy rozplynuly a mohli jste si začít vychutnávat krásy života a  jen růst.

Pořiďte si (podobné) kousky z outfitu:

(2) Komentářů

  1. Pekne napisane. Na Vase odporucanie citam knizku “jsi proste borec” a musim povedat, ze mi otvara oci a prinasa zvlastnu ulavu pri jej citani. Mam pocit ze sa zacinam vdaka nej a Vasej inspiracii vymotavat z negativneho postoja a vnimania vsetkeho okolo. A zrazu sa opat zacinam tesit z tych beznych veci ako kedysi a ucim sa hlavne nenechat stiahnut naspat okolim. Touto cestou Vam dakujem 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial