Tajemství, jak od ostatních dostat vše co chcete / MOTIVACE - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Tajemství, jak od ostatních dostat vše co chcete / MOTIVACE

Možná to znáte… máte od druhých málo lásky, porozumění, podpory, muž vás nevzal na večeři asi sto let a kytku koupil snad před deseti lety, když jste ještě čerstvě zamilovaní randili. Cítíte se nedocenění, na všechno sami a život vám někdy přijde nespravedlivý. Poznáváte se v tom? Já kdysi tímto způsobem taky uvažovala. A víte jak mi bylo? Celkem mizerně a v ničem mi to nepomohlo. Pak jsem ale začala spoustu věcí chápat a vnímat jinak a stal se ze mně mnohem šťastnější člověk, který najednou začal dostávat vše, co předtím neměl, a to jsem si o to ani nemusela říkat.

V čem je tedy zakopán ten pes a jak se mi povedlo najednou od ostatních dostávat to, po čem jsem celou dobu prahla?

Odpověď zní jednoduše, ale hůř se vykonává. Ale věřte mi, to sklizené ovoce pak stojí za to.

Nejdříve si ty věci musíte umět dodávat sami. Určitě to znáte: „Dej a bude ti dáno.“ Je to pravda pravdoucí. Co si neumíte sami dát, to nemůžete chtít od ostatních. Když tento zákon pochopíte a přijmete ho, najednou budete šťastnější a paradoxně ty věci začnete opravdu dostávat i od druhých. Ale bez lpění, tak nějak přijdou samy od sebe. Sama vím, že toto pobrat a opravdu na tento princip přistoupit, může být ze začátku nemyslitelné a těžké. Chce to velmi silnou vůli a motivaci mít se v životě dobře.

Já se naučila techniky, jak si vnitřně dodávat lásku, porozumění i podporu (zajímá vás o tom samostatný článek?), přenastavila jsem si myšlení a zaměřuji se jen na to dobré a přitahuji si to tím i víc do života. Dávám si, co cítím, že potřebuji i to, co chci. Začala jsem víc odpočívat, dopřávat si čas na sebe (ne u počítače), chodit si na dobrá jídla, do kina a taky si kupovat květiny. Na co čekat, až mi je někdo koupí? Vím, že mi doma udělají radost, tak si je objednám. Tuto se slunečnicemi a růžemi mám z obchodu LaFlora, který doručuje kytice po celé České republice ještě ten den (často do pár hodin)  a do 120 zemí po světě. Takže stačí, abych si chtěla udělat radost květinou a za chvíli ji mám doma.

Nebo ji mohu takto někomu objednat, když zjistím, že slaví narozeniny nebo svátek. A to je další kouzlo, jak přivolat do života víc věcí, které chcete. Po tom, co si je naučíte dávat sobě, zjistíte, že vám dělá radost dávám i ostatním. Tím krásně rozpohybujete systém dávání a přijímání: Co dáte, to dostanete (a věřte mi, že často dostanete víc), jen to bude nečekané a asi od někoho jiného než komu jste dali vy. Má to ale podmínku, dávat to chce opravdu od srdce, z vašeho dobrého pocitu, ne pod záminkou, že pak něco dostanete, tak se energie naruší. Ale to se zase vracím nazpátek, když si plno věcí budete dopřávat sami, bude vás samovolně těšit je předávat i ostatním. Že pak dostanete plno věcí nazpět a jen tak, vás bude jen příjemně překvapovat a budete spokojení vlastně i bez toho. Snad vám to dává smysl?

jak dostat vse co chcete

Takže já si v poslední době žiju svůj spokojený život, kdy si sama sobě dávám, co chci, když mám chuť, tak podaruji i ostatní a jen hezky pozoruji, jak mi „vesmír“ spoustu věcí vrací a přináší plno krásných příležitostí, nádherných pocitů i darů.

Naschvál mi dejte vědět, jestli to provozujete taky. Nebo stále čekáte, co vám dají ostatní a bojíte se udělat ty první kroky a šetříte na sobě? Protože, co jsem se i naučila je, že neexistuje nic jako nedostatek, ten si tvoříme jen v hlavě. Když si připustíte, že můžete mít vše a že, vše co si pro sebe dopřejte z dobrého pocitu, se vám vrátí, zjistíte, že šetřit na sobě je opravdu nesmysl. Takže mi možná spíš napište, čím jste si udělali v poslední době radost vy a čím se podarováváte bez výčitků?

(4) Komentářů

  1. Nuž sčasti to určite funguje, s tými kvetmi som to tak robila. Kdesi som to čítala, že žena nemá čakať ale má si ich kúpiť a fakt som sa potom zoznámila s terajším frajerom a ten mi kvety nosil. Dokonca aj len tak, avšak nejako v poslednom čase to kleslo, nosí mi ich už len na sviatky. Napríklad ma zaujíma či by to fungovalo aj s takými domácimi prácami predsa len my ženy robíme kopec vecí a chlapi sa aj tak až tak do toho nemajú.

    • Janko, super 🙂 No ono jde o to, že to máš dělat, nebo si to dávat bez nějakého očekávání. Když budeš doma poklízet s očekáváním, že on bude taky, tak se toho asi moc nedočkáš, bude tam ta špatná energie. Chce to uklízet pro sebe, pro radost. Když tě to prudí, narovinu se s partnerem dohodni, kdo co bude dělat a rozdělte si kompetence nebo si najmi uklizečku 🙂 Pro klid v duši to za to stojí 🙂

  2. Pingback: Jak mi pomohla kritika ostatních / OUTFIT & MOTIVACE | Mámou stylově

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial