Kam na nádherné květiny, které navíc pomáhají - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Kam na nádherné květiny, které navíc pomáhají

Protože jste mi psaly spousta krásných komentářů ke kytičce, kterou jsem nedávno dostala od Aranžérie (viděly jste ji třeba v tomto videu), rozhodla jsem se, že vám o této květinové dílně napíšu víc. Nedělá totiž jen takto krásné květiny, ale zároveň pomáhá lidem s epilepsií. Takže pořízením kytičky u nich uděláte radost hned dvakrát – sobě (nebo obdarovanému) nádhernou kytkou a navíc i květinářce s epilepsií, která ji pro vás svázala. A toto chci podpořit.

V Aranžérii vám kromě takto nádherné květiny, kterou jsem dostala, vytvoří i různé květinové dekorace. A musím říct, že jejich služby jsou nápadité a někdy mohou zachránit i manželství. Zajistí a nabízí:

vázané kytice ke všem příležitostem (k narozeninám, výročí, jen tak pro radost… )

květinový kalendář – úžasná služba, která vám vždy připomene, že se blíží narozeniny vašich blízkých nebo třeba výročí svatby (tip pro zapomnětlivé manžele) a podle vašeho přání květinu uvážou i doručí

svatební květinový servis

– květinové workshopy, kde vás naučí vázat květiny, vyrábět tématické velikonoční nebo vánoční dekorace a dokonce rádi pracují i  s dětmi, pro které pořádají workshopy minimálně 4x do roka

květinové předplatné (pravidelný odběr květin týdně, 1x za 14 dní nebo měsíčně) – pro milovníky čerstvých květin i s dopravou po Praze (o této službě vážně přemýšlím)

– dodání květin do restaurací, kaváren, firem, divadel nebo pro kulturní a společenské události (B2B servis)

Za vším stojí floristka Martina, která má chlapečka s epilepsií

Sympatická Terezka, která je součástí týmu Aražérie, mi povyprávěla jejich příběh: „Aranžérie je zakázková květinová dílna, která funguje již šestým rokem. U zrodu všeho stála nezisková organizace Společnost E, která pomáhá lidem s epilepsií již přes 27 let a moje skvělá kolegyně Martina, která sama bohužel ví, jak je těžké s epilepsií žít a co život s epilepsií přináší. Sama totiž má syna s touto diagnózou.“

„Problémem, který život s epilepsií přináší, je složité získávání práce a předsudky. Když jsme začali s lidmi s epilepsií pracovat, zjistili jsme, jak je práce s květinami baví a zároveň má dobrý vliv na jejich psychiku. Proto jsme Aranžérii založili, jako sociální podnik – který podporuje především lidi s epilepsií a pomáhá jim začlenit se do pracovního procesu. V naší dílně také zaměstnáváme například maminky, které pečují o dítě (nebo jiného bližního) s epilepsií, protože víme, jak tato péče může být občas psychicky náročná a zároveň není snadné si najít práci z časových důvodů a v naší dílně není problém pracovat pár hodin týdně nebo podle dohody,“ Terezka dodává.

V současnosti tým Aranžérie tvoří  dvě skvělé profi aranžérky, které vedou tým 10 květinářek. Z  jejich rukou odchází krásné květinové dárky, které pomáhá dobré věci a dělají radost druhým. Každá květina z Aranžérie je svázána s láskou pro různé příležitosti: k narozeninám, na svatby, jen tak pro potěšení ale například také na Galavečery na Žofíně nebo na premiéry v Národním divadle či do kaváren  v centru Prahy.

Proč si objednat kytičku zrovna u Aranžérie?

Každá květina je originál, ale vyrobí ji dle vašeho přání, podle vašich preferencí barev i květin. Skvělé je, že spoustu květin si pěstují i na jejich vlastní zahradě, takže vám mohou uvázat květinu vzhledem k sezóně. A to hlavní, finanční prostředky získané z prodeje jdou na rozvoj zaměstnávání lidí s epilepsií nebo na rozvoj aktivit Společnosti E (jako je osvěta o epilepsii, integrace dětí s epilepsií na dětský letní tábor, poradenství atd.).

Jak vidíte, jde dělat věci s láskou i užitkem. A jsem moc ráda, že takové projekty vznikají. Určitě budu moc vděčná, když tuto informaci o Aranžérii pošlete dál. Třeba i vašim mužům, kdyby nevěděli, kam na ty krásné květiny, které nám vždy vykouzlí úsměv na tváři. Na stránkách mají naprosto jednoduchý objednávkový formulář, nebo květinu můžete objednat i po telefonu. Já už mám alespoň jasno, na koho se obrátím se svatebními květinami, když na to jednou dojde 🙂

1 komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial