Prázdninový provoz na blogu a co balím na dovolené i výlety - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Prázdninový provoz na blogu a co balím na dovolené i výlety

Už jsem toto téma vlastně načala minulý týden v tomto článku. Chci si dát malinkou blogovací pauzu (což já stejně asi 100% nedokážu, takže čtěte né 5 článků týdně ale jen 3 :-DD ).  Dělám si srandu, nemám žádné plány, na příští týden ještě pár článků chci vydat, pak jedeme na dovolenou a zatím jsem se nerozhodla, jestli něco budu vydávat i tam nebo ne. Nechám tomu jednoduše volný průběh, protože si chci užívat hlavně sluníčky, holčiček, přátel, dobrého jídla a vody. Tak se jednoduše nechte přes prázdniny každý den překvapit, jestli pro vás zrovna nebudu mít článek 🙂

prazdniny na blogu_

Přes léto už máme naplánované dvě dovolené, vdává se mi kamarádka a budeme podnikat i menší výlety v okolí. Konečně musím vyzkoušet nové kolo! Moc se těším, hlavně jsou už obě holky jakž takž samostatné, Stelinka má sice stále svoje móresy a je s ní občas složitější, ale už se s ní dá podniknout více věcí než loni, když objevovala svět a já trnula při každém jejím kroku a pádu.

A aby tento článek nebyl jen o tom, co o prázdninách plánuji, chci se s vámi podělit o moje must have věci, které určitě budu balit na každou dovolenou i několikadenní výlety a pravděpodobně mi nebudou chybět ani v baťůžku na hřiště.

prazdniny na blogu_1

Určitě opalovací krémy, to je jasné! S holčičkama teď testujeme ty od Astridu (zatím spokojenost), ale mimo ně nedám dopustit na mléko ve spreji od Biodermy Photoderm Bronz, které se velmi snadno nanáší i roztírá a faktor SPF 30 je pro moji pokožku tak akorát. Pro holčičky mám také několik velkých opalováků, ale v každodenní tašce s sebou navíc nosím tento miniaturní – solární reflexe pro děti SPF50+ od Avéne, který je super na přemáznutí během dne, nebo když nás sluníčko překvapí během původně chladného dne (jako v posledních dnech). V tašce zabere nula nula místa a zachrání před spáleninami.

Mimo opalovací přípravky s sebou každý den nosím tento antibakteriální gel od Puressentiel. Netýká se to vyloženě jen léta, ale v těch teplých měsících mám ty ruce tak nějak ulepené více a holky stále někde lezou a sahají i na zem ve městě, což mě dohání k šílenství, tak to řeším alespoň máznutím tímto gelem. Je úžasný! Žádný chemický driák, pouze s přírodními výtažky (dezinfekci mají z esenciálních olejíčků), úžasně voní a nevysušuje ruce! Pro mě nutnost do letadla nebo jiných dopravních prostředků.

prazdniny na blogu_3

Po nějakých neblahých zkušenostech z předešlých dovolených s sebou zaručeně balím i Smectu*. Jestli ji neznáte, je to vlastně čištěný jíl, který na sebe ve střevech naváže toxiny a bakterie a odvede je z těla pryč. Jednoduše pomůže se střevními chřipkami, střevními infekcemi a průjmy. Mohou ji i děti, těhotné a kojící. Já jsem ji právě objevila, když ještě malá Sára jako miminko měla nějakou střevní virózu a mohla jsem jí podávat jen toto. A já ji pak sama párkrát ocenila, když jsem čekala Stelu, byla to fakt spása. Pomáhá i s bolením břicha a co jsem četla zabírá, jak na bakteriální, tak virové infekce. A jako plus nezpomaluje střeva a nezpůsobuje zácpu, což bohužel dělají jiné přípravky (už jsem toho na tyto problémy vyzkoušela víc). To jsem se trochu rozepsala 🙂 No každopádně ji pro jistotu vozím všude s sebou. Je ve formě prášku, který se následně rozpouští ve vodě a hlavně v tašce nezabere  skoro žádné místo.

prazdniny na blogu_2_

Nezapomínám ani na svačiny, já sama nesnáším hlad a pro holky s sebou mám také vždy něco připravené. Jak víte, snažím se jíst zdravěji, a když mě popadne hlad, nechci to řešit fast foodem, když po ruce nic jiného není. (To stejné platí u holčiček.) Takže mám u sebe vždy raw tyčinky a pro moje divošky jsem nedávno objevila tyto tyčinky Fit Kid. Nejraději bych holkám dala taky nějakou raw tyčinku jen s oříšky a sušeným ovocem, ale ony to moc neocení a často ji pocuchají. Tyto tyčinky zblajznou raz dva, mají čokoládovou polevu, ale bez palmového tuku a doslazené stévií. Nejsou v ní žádná éčka a další hrůzy, takže i když na první pohled na to nevypadají, jsou relativně lepší variantou svačiny (stokrát lepší než Brumík nebo párek v rohlíku).

A taky vždy na výlety beru ovocné kapsičky od HiPP. Doma holkám dávám ovoce čerstvé, ale upřímně, ty kapsičky jsou na výletech tak pohodlné! A u těchto od HiPP jsem opravdu přesvědčena o kvalitě ovoce, které je tam v BIO kvalitě, žádné odpadní části ovoce, jak to mají nějaké jiné značky.

prazdniny na blogu_4_

No a co by byla dovolená bez oddechové knihy? Já tedy čtu nejraději severské detektivky, teď hltám tuto, kterou jsem dostala k narozeninám. Zatím jsem na začátku a děj se čte příjemně, ale není to bůhvíjaký napínák. K vodě ideální kniha. Jestli máte jiná doporučení, budu za ně moc ráda, napište mi je do komentářů!

Co nesmí na dovolených a výletech chybět vám? 

P

(11) Komentářů

  1. Parádní tipy na svačinku ,děkuji 🙂 A jelikož detektivky miluji a ty ze severu jsou teď všude,tak za mě určitě Lars Kepler,třeba Svědkyně ohně či Stalker jsou čtivé od začátku do konce.A pak tedy bych ještě doporučila dva,který mě dostali. Luca Veste- Dopisy mrtvých a Jonathan Nasaw- Dívky,které miloval. Ale ať to bude cokoliv,nádherné prázdniny 🙂
    P.s.: Dívku v ledu už jsem četla a je to příjemný Relax a zajímavý konec 😉

  2. No to by teda byl na svete neporadek,kdyby jsi kazdy z nas nekolik dni v roce neodpocinul???Takze uzivej kazdy den,ba kazdou minutu;ja ziji dle hesla zadna chvilka se neopakuje a jsme tady a ted!!?????????????
    Jak jaa se tesiiim,jako male dite?

  3. LenkaBrestenská - Odpovědět

    ALI,
    som rada, že si užijem oddych, zaslúžený a stráviš plný čas so svojou rodinou.
    Na články si rada počkám po návrate z dovolenky a po lete !
    Krásne fotky :).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial