Doplňky stravy, které užívám: na energii, na vlasy i dobrou náladu :-) - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Doplňky stravy, které užívám: na energii, na vlasy i dobrou náladu :-)

Znáte to, vlasy padají, nehty se třepí, v noci se nevyspíte a máte blbou náladu. Do toho se za celý den nestihnete ani pořádně najíst, tak si připadáte na dvě věci. I mě toto někdy postihne, ale snažím se tomu předcházet a našla jsem potravinové doplňky, které mi s nějakými neduhy pomáhají a jsem po nich víc vyrovnaná, mám více energie a vlasy pevnější. Neříkám, že je jím pravidelně, někdy je i střídám podle aktuálních potřeb. Celkově mi ale pomáhají lépe fungovat a být se sebou spokojenější. Čím si tedy poslední dobou zpestřuji stravu a čím tělo mimo jídlo vyživuji?

potravinnove-doplnky_

Na imunitu léčivé houby Reishi a Hericium

Mediciální houby obsahují plno vitamínů, minerálů i velké množství polysacharidů betaglukanů, které jsou na posílení imunity a zdravé tělo zásadní. Předchází vzniky různých civilizačních nemocí a cítím se po nich skvěle. Hericium působí pozitivně i na nervový systém a lépe po něm spím. O těchto houbách se říká, že i prodlužují život, tak uvidíme 🙂

lecive houby

Na nehty, kůži a vlasy – Forcapil (KOUPÍTE ZDE)

Občas mám období, kdy se mi fakt hodně třepí nehty a ani zpevňující laky nepomáhají. Do toho mi začnou padat vlasy jako po porodu (to v mém případě není fráze) a vím, že živiny z běžné stravy mi nestačí. Musím zakročit.Dala jsem si teď kúru tady s tím přípravkem Forcapil, který obsahuje různé minerály, vitamíny skupiny B a hlavně aminokyseliny potřebné pro správný růst vlasů i nehtů. Vtipné bylo, že jsem si zašla zrovna na nový přeliv a už po týdnu jsem pozorovala viditelné odrosty, což není normální. Vlasy mi rostly rychleji! Toho jsem si všimla nejviditelněji, ale pak přestaly i padat a nehty se také méně třepily. Takže něco tady na tom přípravku bude 🙂

forcapil

Na energii i dobrou náladu – Young4Ever a Griffonia od Brandeis Clinic (KOUPÍTE ZDE)

Tady ty dvě věci mi poslední dobou fakt chyběly (energie i dobrá nálada). Vyčerpaná a unavená jsem už tedy několik let, přijde mi to už jako takový běžný stav a už si to ani moc nepřipouštím, fungovat musím. Pokud máte děti, asi víte, o čem mluvím 🙂 Bez kafe nežiju, ale kolikrát ani to nestačí. Objednala jsem si tedy přípravek Young4Ever na posílení životní energie, znělo to dobře 🙂 Musím tedy říct, že mě občas pomohl, ale spíš když jsem ho brala pravidelně, pociťovala jsem více energie. Obsahuje výtažek z ginkgo biloba, ze zeleného čaje i resveratrol, který najdete v červeném víně, je to silný antioxidant. Dále obsahuje kyselinu listovou a vitamín B12, horčík a vápník. Má i vliv na zdravé klouby i pokožku, prostě mladé tělo 🙂 Nejím ho pravidelně, spíš když jsem hodně unavená, takže ty mládnoucí účinky až tak nepozoruju, tělu ale určitě prospívá.

Griffonia je zase na takovou tu duševní pohodu. Jím ji tedy fakt skoro každý den, protože jsem jejími účinky ohromena a zrovna mám malou krizi, kdy jsem s nemocnou Stelou doma a já taky trochu marodím, tak mi pomáhá být nad vodou. Zvládám nějaké věci víc s nadhledem a nehroutím se z každé maličkosti. Obsahuje směs vitamínů B3, B6 a B12 a právě výtažek z té rostliny Griffonia, která ovlivňuje vylučování serotonimu, hormonu dobré nálady. Trošku jsem se bála u toho vitamínu B6, že se mi zhorší pleť, varovala mě před ním dermatoložka, že se po něm někdy dělá víc pupínků, ale naštěstí zatím dobré a nemůžu si na jeho účinky stěžovat 🙂

brandeis

Rybí olej Möller’s (KOUPÍTE ZDE)

Kapsle s rybím olejem jsem jedla ve velkých dávkách, když jsem měla velký zánět na pleti. Myslím, že mi hodně pomohly s hojením a vyléčením akné. Působí totiž v těle protizánětlivě, o tom se málo ví 🙂 Teď už takové kožní problémy nemám, ale pomáhá i k nastolení správné hladiny těch správných tuků v těle, posiluje cévy a obsahuje vitamin D, který je teď na podzim/ zimu pro tělo hodně nedostatkový. Celkově prostě pomáhá k dobře fungujícímu imunitnímu systému. V chladných měsících ho tělo hodně ocení. Důležité je si vybírat kvalitní rybí oleje, aby neměly těžké kovy a měly v sobě hodně Omega-3 mastných kyselin. To snad tento od Moller’s splňuje. Dávám si ho 2 tobolky denně a začala jsem ho dávat i holkám v tekuté formě, která má citrónovou příchuť, tak přebije tu rybí pachuť. Holkám chutná (né že by si ho žádaly), ale vypijí ho celkem bez remcání, je to jejich ranní rituál.

mellers

Železo (KOUPÍTE ZDE)

Ještě nesmím zapomenou na železo, které jsem tedy už dobrala, proto ho nemám vyfocené. Mám ho v těle málo (což taky ovlivňuje stav energie) a měla bych ho tělu dodávat extra. Nejlépe ráno na lačno. Nejvíce se mi osvědčilo ve formě tkáňové soli, je pro tělo nejpřirozenější a dobře vstřebatelné. Nebylo mi po něm špatně jako po přípravcích z lékárny, po těch jsem trpěla.

tkanova sul zelezo

Užíváte také nějaké potravinové doplňky? Jaké pomáhají vám?

R

(16) Komentářů

  1. Vždy mi bylo zle, po polykání tobolek – vetšího množství, takže jsem to už dlouho nedělala. Když vidím tu hrstičku a představa že po ránu….nicméně vím že v některých životních fázích je to třeba, mne se týká rybí olej – tekutý a železo, taky tekuté – Floradix, mají lékárny i DMka.

  2. Je pravda, že když jsem měla hodně akné, taky jsem brala kapsle s rybím olejem. Bohužel si nemyslím, že mám natolik pestrou stravu, abych vitamíny nepotřebovala, takže taky čas od času nějakou kúru nasadím.

  3. Je tezky vybrat ty spravne doplnky, protoze kazdemu toho chybi hodne a zas nejde si davat kazde rano dve hrsti tobolek. Tak si davam jednu 🙂 Ja krome omega 3 jim jeste lactobacily, po trech mesicich stridam chlorellu s goji dzusem (na imunitu, energii a odkyseleni), kapicky s vytazkem z oregana nebo grepoveho seminka (proti virum, bakteriim, plysnim) a pres zimu jeste vitamim D3.

  4. Uzivam na vlasy Donna hair a Laktin-jeste kojim. Tohle maminkovske obdobi je na vlasech dost znat-vic vypadavaly a ty co zustaly tak mi obcas vyskube moje divoska ? Rybi tuk Möllers je vhodny i pri kojeni a od kdy je vhodny pro deti?? Moc dekuji za odpoved ?

  5. Díky moc za tip na rybí olej, zkusíme ho s malým? Já už 4 měsíce piju Goja Juice od Himalyo, řekla bych, že už nejsem tolik unavená a celkově se cítím lépe. Teď jsme ještě zařadili zázvorový syrob od Kitl, aby se nám vyhnulo nachlazení.

  6. No já hořčík, pupalkový olej, rybí olej, zinek, cečko, kolgen q10, kamzíka, GS CHondro a kyselinu listovou… občas probiotika 😀 Taky toho není málo 😉

  7. Nemá některá z vás zkušenosti s doplňkem Longevit ? Přemýšlím, že bych ho zkusila, ale zajímaly by mě ohlasy 🙂

  8. Ja uzivam Biotin na (nehty,vlasy,plet,je jedno od jake firmy,proste Biotin,nic lepsiho na nehty jsem nenasla?,a cena je taky smesna)
    Na doporuceni me onkolozky,beru Pupalkovy olej s vitamE,stoji par korun,ale je
    to uzasny“zensky“vitamin,ucinky najdete vsude,tak se nebudu rozepisovat?.Doporucuji!
    Taky beru Decko s calciem,na kosti atd,a Omega 3,ty bere i dcerka,jelikoz ma lupenku..
    A Magnesko,abych nemela ty sileny migreny,to mam celkove zastoupeny v multivitaminech.Rada zobu,ci do jogurtu,i chia seminka,brusinky a podobne..
    A ted par mesicu zase uzivat probiotika+prebiotika,uzasne to upravuje strevni prostredi(nejen po Atb)a predchazi vaznym vecem se strevy?Kdyz je zimni obdobi,nebo na me neco leze,dotuji se zinkem s ceckem,protoze pry bych musela snist ovoce a zeleniny“tunu“,takze je potreba to doplnit takto,“umele“?

  9. Lámaly se mi a třepily vlasy,tak mi kamarádka doporučila forcapil,že jí moc pomohl a mě tedy také. Vlasy mám pevné a lesklé.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial