Jak začít experimentovat v módě / OUTFIT - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Jak začít experimentovat v módě / OUTFIT

Právě jsem zodpovídala na otázky v jednom rozhovoru a přišla mi myšlenka, kterou jsem si řekla, že tu rozvedu. Otázkou bylo, co bych poradila ženám, aby více experimentovaly v módě a hlavně se toho vůbec nebály. Vlastně nemám ani jednoznačnou odpověď, protože každá z nás je individuální a nemám přímočarou radu, která by pasovala nám všem. Ale co asi bude fungovat na každou z nás je: Buď sama sebou a na nic si nehraj, ale ani se neomezuj strachem.

jak experimentovat v mode

Že se třeba já v měřítku někoho jiného oblékám výrazněji nebo naopak nudně (ano, i to jsem si už párkrát přečetla), je úplně v pořádku a neznamená to, že vy musíte taky. Já sama se už od malička ráda oblékám jinak, baví mě si s módou hrát a je pro mě sebevyjádřením. Posouvám v ní hranice, kombinuji možná někdy věci, které k sobě prvoplánově nejdou, nebo se klidně i celá obleču od hlavy k patě do černé. Jednoduše, jak mám zrovna chuť. Jde to ale ze mě, tak abych JÁ se v tom cítila dobře. Nebudu se cítit dobře ve sportovní bundě ani ve vysokých jehlách, ale někdo je v tom jako narozený. Upřímně módu neberu zas tak vážně, vnímám ji jako hru a dává mi pocit svobody. Možná se někdy obléknu trochu „víc“ než ostatní lidé, ale je to pro to, že já neuznávám nějaké hranice, když neškodím jinému. Nemám strachy a obavy, co si o mě řeknou ostatní, to už jsem dávno zahodila za hlavu.

tygrovana sukne

A možná v tom je zakopán pes. Možná se bojíme oblékat více bláznivěji, kvůli tomu, co by na to řekl manžel, sousedka nebo maminka. A co teprve učitelka ve škole nebo v práci/ ve škole. A tady už to pak nesouvisí s módou, ale s naším sebevědomím. Proto jsem v rozhovoru odpověděla, že by to chtělo nejdříve zamakat na sebevědomí a sebelásce. Pak si začnete oblékat to, co doopravdy chcete, ne to, co by se „mělo a slušelo“. I když v tomto já mám také úctu. Do divadla a na společenské události dress code dodržuji, to je pro mě určitou formou pokory. Jinak jsem ve svém osobním životě v oblékání rebelka. Když mám chuť. Někdy jsem i šedá myš, nebo jako intelektuálka nebo romantická duše. Proto nikdy nemám ráda takové ty testy, jaký styl máte nosit a co se k vám hodí. Je to škoda se tím nechat omezovat.

Když to tedy shrnu, zamyslete se, v jakém oblečení se DOOPRAVDY cítíte dobře, po čem v hloubi duše chcete sáhnout, když jdete do obchodu a to si pořiďte. Kašlete na to, jestli vám někdo bude říkat, že v tom vypadáte jako blázen, nebo že vám to nesluší. Nebo takovéto: „Toto by si žena po 30. /40. / máma (doplňte sami) oblékat neměla.“ Ten člověk to nosit nemusí. Důležité je, že vy jste s tím v pohodě a líbí se to VÁM. Pokud ale máte pochyby, co a jak zkombinovat, poraďte se stylistou (nebo mnou).  Žijete jen jednou, tak se oblékejte tak, aby to byla vaše druhá kůže. A když nemáte chuť experimentovat a já vám dobře i jen v té černé, super. Zůstaňte v ní. Nenuťte se do jiného stylu, když to není váš šálek čaje. Sto lidí, sto chutí.

jak experimentovat v mode

Pořiďte si (podobné) kousky z outfitu:

(2) Komentářů

  1. Máš pravdu, to čo nosíme a čo sme si schopní obliecť súvisí určite so sebavedomím. Ja mám nejaký svoj štýl, ktorého sa držím a cítim sa v ňom dobre. Sú to opätky a pekné oblečenie, športové outfity nemám príliš v láske. V poslednej dobe ma akosi viac priťahjú tmavé farby a to si hovorím, či to nejako neodráža stav v akom sa človek nachádza. No dúfam že nie, necítim sa, že by som mala čierne obdobie života.

  2. Michaela Spolidoro - Odpovědět

    Přesně! Samozřejmě si, ale myslím, že je třeba mít i trochu soudnosti v módě, nemyslím kvůli okolí, ale prostě kvůli nám, aby NÁM to slušelo…Nenosit legíny místo kalhot, nenosit minisukně když máme celulitidu až na zádech, nenosit příliš mnoho odhalené kůže, aby jsme vypadaly, jako pracovnice v erotických službách, silonky do bot s otevřenou špičkou, a další a další….Myslím, že by jsme se měly oblékat tak, aby nám to slušelo, cítily jsme se v tom příjemně, ale zároveň jsme nevypadaly tak trochu „směšně“…
    Jinak s Tebou úplně souhlasím Alice.
    Zdraví Míša

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial