5 věcí, kvůli kterým mám ráda podzim - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

5 věcí, kvůli kterým mám ráda podzim

Znáte to. Na všem si musíte najít to dobré. A protože jsem vyloženě teplomilný člověk, bývá pro mě vždy výzvou se začít těšit na to chladnější období podzim-zima. (I když, jak počasí kouzlí poslední dva týdny, se mi moc líbí a mohlo by to takto zůstat až do jara.) Takže jsem se začala vnitřně motivovat a hledat věci, kvůli kterým si ten podzim užiju. Jestli jste na tom podobně, třeba vás přesvědčím, že to sychravé počasí nemusí být zas tak špatné.

podzimni atmosfera

OBDOBÍ VONNÝCH SVÍČEK

Nedávno mi můj muž řekl: „A nemáš ty náhodou trochu s těma svíčkama problém?“ Což mluví asi za vše. Kdykoliv mám narozeniny nebo se blíží Vánoce, nenápadně mu podstrkuji seznam s tipy na dárky a vždy se mezi nimi objeví vonná svíčka. A jakmile venkovní teploty klesají pod 20°C, dělám obří objednávky na tyto voňavé dekorace do bytu. Už v září jsem si třeba objednala dvě z notino.cz a pálím je doma ostošest. Bath & Body Works Energy Orange Ginger (momentálně vyprodaná, ale podobně by mohla vonět tato Bath & Body Works Energy Lemon Zest) je taková svěží vůně, kterou se nabíjím přes den, celkem dobře se mi u ní pracuje a pomáhá mi se koncentrovat. Není to tedy vyloženě designová svíčka, ale líbí se mi u ní, že se dá prakticky zavřít víčko a dát pak třeba do skříně, když na ni nemáte náladu. A 3 knoty k hoření velmi oceňuji, vosk se tak rozpustí krásně rovnoměrně.

svicka  Bath & Body Works Energy Orange Ginger

Na rozdíl od ní svíčka Paddywax Glow Cotton & Teak je v nádherné dóze, takové holografické, že se na okenním parapetu nebo poličce krásně vyjímá a dělá chloubu. Až ji vypálím, vím, že pak bude sloužit jako květináč nebo stojan na kosmetické štětce či tužky. Je fakt krásná. Navíc vosk v ní je přírodní, stejně tak knot, což u svíček v poslední době vyhledávám, nechci doma dýchat nějaké toxické výpary. Její parfemace je jemná, v interiéru tedy není až tak výrazná, spíš jen navodí takovou lehkou atmosféru zahalenou do dřevitých tónů s ocáskem bergamotu a citrónové kůry. Přesně takové vůně jsou mým šálkem čaje. Tu tedy pálím spíš večer. Podzim si bez vonných svíček prostě nedokážu představit a přiznávám, že jsem si na nich malinko „ujela“ 🙂

prirodni svicka Paddywax Glow Cotton & Teak

KONEČNĚ ČAS NA KNIHY

S vyčleněním času jen pro sebe, kdy si jen tak čtu nebo koukám na filmy, mám trochu problém. Stále cítím takové malé provinění, že bych mohla dělat něco víc užitečnějšího. I když vím, že je to nesmysl. Odpočinek je pro následný výkon extra důležitý. Když venku ale fouká vítr, že nám lítá lavička po terase, nebo celý den poprchává a je mlha, tak nějak se moje výčitky rozplynou a jen tak si číst mi problém nedělá. Jak já to miluju! Takže doma jen hromadím knižní novinky a těším se, až se do všech ponořím.

DÝNĚ NA MILION ZPŮSOBŮ

Kdo z vás taky tak miluje dýně? Já jsem přímo dýňový fanatik. Umím je zpracovat na sladko i slano. Takže u nás jednou dýňové polévky, pečená dýně (mňááám), dýňové rizoto, dýňové koláče i muffiny. To mi připomíná, že bych pro ně měla vyrazit na nějaké farmářské trhy.

VÝRAZNÉ RTĚNKY NA SCÉNU

Po létě, kdy jsem si rty mazala spíš balzámky, lesky nebo tělovými rtěnkami se nemůžu dočkat, až se zase vyřádím ve všech těch bordó, vínových a červených rtěnkách. Mám pro ně prostě slabost a právě parádně rozzáří ty šedé a černé outfity.

podzimni rtenky

HRAVÁ PŘÍRODA

Musím uznat, že ta podzimní příroda je fakt krásná. Kochám se, když se koukám z okna nebo jen tak na procházkách. Letos se to nějak víc vyvedlo, mám pocit, jak k tomu svítí to sluníčko a paprsky šlehají skrz ty stromy, je to fakt doják. Ale co je k tomu super, je, že holky mají venku plno pomůcek na hraní zdarma a neomezené množství. Z těch lístků a kaštanů se dají dělat tak krásné věci! Mám v záložce, že zkusíme vyrobit z listů korunu a tady ta zvířátka z kaštanů jsou dost vtipná ( i tato abeceda mě zaujala) 🙂

Na co se na podzim nejvíce těšíte vy?

(4) Komentářů

  1. Ali, este by som doplnila: teple cajiky, horuce jablcko, prijemna plysova deka, vonne kupele; ale to skor, ked je sychravo, dazdivo, nooo dobre to padne 😉 super clanok (y)

  2. Miluška- Cortado Cosmetic - Odpovědět

    Koupele, procházky v přírodě s pejskem, nádherné barvy listí, chlupaté svetry, výměna kabelek bo je mám na letní a zimní.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial