To nejlepší z kosmetiky – červenec 2017 - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

To nejlepší z kosmetiky – červenec 2017

Trošku opožděně, ale přeci (chápejte: prázdninový režim), tu pro vás mám shrnutí těch nejlepších kosmetických produktů, které jsem testovala minulý měsíc. Zkoušela jsem produkty od české značky přírodní kosmetiky Onest, účinnou a velmi levnou pleťovou péči od The Ordinary, minerální make-upy i výborný BB krém na léto. Také došlo na péči o vlasy i chodidla a mám pro vás tip na bezva řasenku z drogerie. Napište mi, co vás z toho zaujalo nejvíce, nebo jestli s něčím uvedeným máte vyloženě také svoji zkušenost? Teď už ale jdeme na ty recenze 😉

To nejlepší z kosmetiky – červenec 2017

Onest Pink Rose Pink Balm (KOUPÍTE ZDE)

Velmi luxusní záležitost v péči o rty. Hlavně svou formou. Balzámek nádherně voní po růžích, na rtech vytvoří jemnou vrstvičku, avšak velmi příjemnou, která vysoce rty hydratuje a obsaženými vitaminy z olejů o ně pečuje. Navíc dodá rtům živou barvičku a jemný lesk. Balení v těžkém skle navíc vypadá velmi elegantně. Myslím, že by to byl i skvělý dárek. Z tohoto balzámu jsem opravdu unešená. A to nemluvě o 100% přírodním složení a jeho cena mi vzhledem k výkonu a ingrediencím přijde opravdu velmi přátelská.

Onest Pink Rose Pink Balm

Onest 15 Face Oil (KOUPÍTE ZDE)

Jako majitelka mastnější pleti úplně pleťové olejíčky nevyhledávám, ale vím, že třeba šípkový mi kdysi moc prospíval na pleti v těhotenství a pomohl mi s jizvičkami po akné, tak úplně flintu do žita s nimi neházím. A s tímto určitě ne. Tento olejíček byl láska na první očuch i namazání. Božská vůně i jeho textura ho dělají opravdu výjimečným. Na pleť jsem si ho dávala večer a ráno po něm pleť byla rozzářená, vyhlazená a sjednocená. Věřím, že po delším používání budou výsledky markantnější.  A snesla ho i moje mastnější pleť, postupně se hezky vstřebá a není ani moc hutný. Jak název napovídá, obsahuje 15 cenných látek/ olejíčků, takže dodá pleti opravdovou bombu vitamínů a pečujících látek bez obsahu chemikálií. Bez nadsázky říkám, že toto je z pleťové péče jeden z top produktů, který jsem kdy vyzkoušela.

Onest 15 Face Oil

The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution (KOUPÍTE ZDE)

Opravdu velmi cenově dostupná péče na akné. Emulze s kyselinou salicylovou je taková hutnější, ale když se do pleti vsákne, není po ni vidu ani slechu, takže je úplně bombastická pod make-up. Používám ji přes den jen lokálně na pupínky a myslím, že mi je pomáhá tlumit, ale zcela mi je nevyzmizíkuje. Na to pak potřebuji účinnější produkty večer, ale na denní použití mi toto přijde jako šikovná věcička.

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution (KOUPÍTE ZDE)

Tak toto je opravdová pecka, co se týče peelingu. U citlivé pleti bych s ním byla opravdu hodně opatrná, má velmi vysokou koncentraci kyselin. I mně, která je na pravidelnou exfoliaci zvyklá, dal celkem zabrat. Na pleti opravdu hodně štípe a pálí. Ale těch 5-10 minut (což je jeho doba působení) se dá vydržet. Dobrá zpráva je, že pleť po něm nebyla nijak začervenalá, jen krásně rozzářená a vyhlazená, přesně to, co jsem potřebovala. Určitě si příště objednám několik balení do zásoby, protože za tu cenu se nic tak výkonného asi jen tak nenajde.

The Ordinary Salicylic Acid 2% Solution

eyeCleanse Medik8 (KOUPÍTE ZDE)

Super dvojfázový odličovač očního make-upu. Obsahuje i pečující a protizánětlivé látky jako je výtažek z chrpy a heřmánku. Dokáže rozpustit i voděodolnou řasenku a oči s ním mám opravdu odlíčené raz dva. Oční okolí po něm není mastné ani vysušené. Jen mi přijde, že rychle obývá a chtělo by to alespoň dvojnásobné balení 🙂

eyeCleanse Medik8

SOS Skin BB krém (odstín medium) (KOUPÍTE ZDE)

Na tento BB krém pěju ódy všude, kudy chodím. Když jsem si ho zkoušela poprvé pouze na ruku, přišlo mi, že moc nekryje. A já právě potřebuji něco lehkého, co ještě více nepodpoří lesk mé mastnější pleti, ale zároveň, co by zamaskovalo flíčky a jizvičky po akné. A tento přípravek to splňuje! Krémík má vlastně i hydratační schopnosti, takže pod něj stačí dobré sérum, ochrání pleť před sluníčkem s SPF 30, sjednotí pleť a celkem dobře zakryje různé nedokonalosti. A neobsahuje silikony. Teď na léto ho úplně zbožňuji. Jedinou jeho nevýhodou je dostupnost pouze ve 2 odstínech – light, který mi přišel hodně světlounký, a medium, který mi naštěstí sedí skvěle 🙂

SOS Skin BB krém

AVENE Cleanance solární ochrana SPF30 (KOUPÍTE ZDE)

Opalovací krém určený přímo na problematickou pleť. Mazala jsem se s ním většinu dní na dovolené. Musím tedy říct, že pupínky se mi s ním dělaly stejně, ale to by se asi dělaly se vším, měla jsem nějaké horší pleťové období. Každopádně je tento krémík lehoučký, dobře se rozetřel a pleť mi před sluníčkem ochránil celý den. Ale záruku, že se po něm neudělají pupínky, dát nemohu.

AVENE Cleanance solární ochrana SPF30

ORIBE Glaze for Beautiful Color (KOUPÍTE ZDE)

Toto je taková luxusnější péče o barvené vlasy. Podporuje hlavně jejich lesk a živost barvy. Už při první aplikaci jsem si všimla, že má v sobě jemné třpytky, které už v dlani hází jemné odlesky (jinak má takové mléčné zabarvení). Na vlasy jsem ho aplikovala hlavně do délek. Mám mastnější vlasy a toto mi přišlo lehce olejové. (Všimla jsem si tedy i obsahu silikonů, ale když jsem se na to dodavatelů ptala, bylo mi vysvětleno, že jsou to silikony ještě lehčí než ty ve vodě rozpustné a tyto vlasům neubližují a vyčešou se při kartáčování – kdyby vás to při zkoumání složení zarazilo). Pokud máte suché vlasy, budete tento přípravek zbožňovat. Nechala jsem ho působit asi 10 minut a už při smývání jsem si užívala neuvěřitelnou hebkost vlasů. Po vyfoukání si opravdu nešlo nevšimnout zvýšeného lesku a hebkých vlasů při doteku. Používám ho asi tak 1x za 2 týdny, právě kvůli rychle mastícím se vlasům, pokud s tímto problém nemáte, stačí ho aplikovat 1x týdně jako extra péči. Lesk vlasů se s ním stupňuje. Jeho bonusem je velmi příjemná vůně a to balení. To je prostě ACH, jako všech ostatních ORIBE produktů (i když jsou hříšně drahé, totálně jsem jim propadla). Cena je vyšší, prostě je to přípravek, když se chcete (a své vlasy) extra hýčkat.

ORIBE Glaze for Beautiful Color

Eve Lom Mineral Powder Foundation (KOUPÍTE ZDE)

To jsem zase brouzdala ve slevách v zahraničních e-shopech s kosmetikou. Na značku Eve lom si brousím zuby už delší zuby a minerální make-upy mám všeobecně v oblibě. Takže 1+1 daly 2 a minerální make-up i štětec k němu letěly ke mě do ČR. Za velmi zlomkovou původní cenu. Stojí za to? Je to snad ten nejjemnější minerální make-up, jaký jsem kdy měla. Ale zároveň tedy mírně rozjasňuje, což jsem si z webu bohužel nevyčetla. A já potřebuji spíše zmatnění. Takže ho kombinuji s těmi matnými. Pleť však udělá nádherně přirozenou a sjednotí ji bez zatížení. Dobře zakryje i nedokonalosti a má přírodní minerální složky. Štětec je dokonalost, tááák jemňoučký! Docílím s ním právě vyšší krytí, protože má velkou hustotu štětinek a je plochý, což je na zajištění bezchybné pleti podmínkou. Co mi u něj jen vadí, jak na obrázku vidíte, vevnitř nemá žádné uzavíraní otvorů, takže při cestování je trochu „messy“. Při jeho otevírání si musím hlídat, aby se nevysypal všude možně. Jinak ho musím pochválit.

kosmetika cervenec_3_ kosmetika cervenec_4

Annabelle Minerals – minerální make-up, tvářenka a stíny (KOUPÍTE ZDE)

Shodou okolností mi přišel domů i minerální make-up od Annabelle Minerals. Ten je naštěstí zase matující, takže na léto pro mě vhodnější. Používala jsem ho hodně na dovolené. Opět má v sobě jen přírodní minerály, takže pleť nezatěžuje a přirozeně chrání s SPF 15. Se štětečkem se příjemně manipuluje, dobře se zapracuje do pleti a make-up s ním vypadá na pleti jako druhá kůže. Tato značka má skvěle vychytané uzavírání, krouživým pohybem se dají uzavřít malé otvory, takže se nevysypává všude kolem. To moc chválím. Minerální make-up této značky mě opravdu nadchnul a vychází i dobře cenově.

Tvářenka v sypké formě i stíny mi už vyhovovaly méně, nějak jsme si při aplikaci úplně nesedly, klasické kompaktní mi přijdou komfortnější při používání, ale je to o zvyku. Kdo chce jít v make-upu přírodní cestou, určitě mu budou vyhovovat.

Annabelle Minerals

Kneipp péče o nohy (INFO ZDE)

Tuto péči jsem zmiňovala v mých oblíbencích, toto se Kneippu moc povedlo. Sůl do koupele nožky během chvilky zjemní, ale díky obsahuje pomerančového oleje nevysuší a už dobře v prvním kroku pečuje. Má moc příjemnou vůni, disponuje dezodoračními účinky a měla by působit i a plísně atd. Máslo na nohy je úplná fantazie, je hutné tak akorát, skvěle se rozetře a nohy jsou po něm, jak kdyby byly zabalené v obláčku.

Kneipp péče o nohy

LUSH Ro’s Argan (KOUPÍTE ZDE)

Mýdlo s arganovým olejem, posypané žlutými a růžovými okvětními plátky – opravdová libůstka, nádherně voní po růžích a při umývání je příjemně krémové. Nádherně zvláční pokožku. Jen ty lísky dělají ve vaně trochu binčuš, to jediné mi vadilo.

LUSH Think Pink (KOUPÍTE ZDE)

Nový balistik v sortimentu čerstvé kosmetiky Lush. Jeho vůně mi hned sedla, přesně takovou mám ráda. Zajímavá a né moc přeslazená, co koukám na složení, tak hlavní přední složkou je vanilka i levandule.  Ve vaně vypustí růžové třpytky, které vám pak lehce zůstanou na těle (pokud se po koupeli neosprchujete). Určitě můj favorit mezi „lushími“ balistiky.

LUSH Ro's Argan

Maybelline The Falsies® Push Up Angel řasenka (KOUPÍTE ZDE)

Překvapivě hodně dobrá řasenka. Podle velmi netradičního plastového kartáčku jsem jí velké šance nedávala, ale překvapila mě. Řasy udělá velmi výrazné, přidá jim na objemu a natočí je. Neříkám, že její nanášení je ta nejkomfortnější věc na světě, ale dá se na to zvyknout.

Maybelline The Falsies® Push Up Angel řasenka

Master strobing liquid

Tekutý rozjasňovač v tubičce je na hodně slušné úrovni. Lze s ním docílit velmi výrazného lesku, ale můžete ho i rozmazat téměř do ztracena. Jedna z vás mi psala, že si ho míchá i do make-upu a pleť je po něm pěkně přirozeně rozzářená. Já osobně si ho dávám, když se zrovna nelíčím, jen na dodání nějakého šmrncu  na pleti, aby nebyla mdlá. Přes make-up mi totiž dělá flíčky a naruší mi tvářenku apod. Takže ho chce už smíchat s tím make-upem, nebo nanášet bez něj nebo pod něj. Prodává se ve dvou verzích – medium a light. Na fotce mám ten tmavější, který mi teď na léto sedí více.

kosmetika cervenec_17

CO, KDE KOUPIT:

R

(8) Komentářů

  1. Rasenku Mayb.:FAUX CILS …zboznuji zde uz dele,karacek je tak dumyslny,“a vi co dela a proc je takovy“????
    A ze uz jsem jich vyzkousela za cca 26r.co se licim,hoodne?

  2. Rasenku Mayb.:FAUX CILS(“ efekt umele rasy“) …zboznuji zde uz dele,karacek je tak dumyslny,“a vi co dela a proc je takovy“????
    A ze uz jsem jich vyzkousela za cca 26r.co se licim,hoodne?

  3. Blanka Vosa Veselá - Odpovědět

    Óó, to bych nevěřila, že se můj kosmetický „tip“ s rozjasňovačem dostane k Tobě do článku na blog, to je milé překvapení!
    Pořád musím myslet na ten Onest olejíček, nechám si koupi asi na podzim, do sychravějších dnů to bude podle mě bomba…

  4. ordinary si spominala uz v jedom clanku, a preto som sa rozhodla vyskusat nieco od nich. za take peniaze, no nekup to. zatial fajn. nemas obavy vybrat si spravny idtien makeupy cez net? ja si neviem vybrat ani ked to mam priamo v obchode. s tou annabelle si ma ale celkom nakusla, mozno sa necham zlakat lebo som tiez mastny typ a je to teda otrava. skvely clanok, ako vzdy

  5. Mňa by zaujímala ta salicyl acid od The Ordinary. Raz som mala od Eucerinu sérum s touto kyselinou a viem, že mi to krásne vyzmizíkovalo všetky stopy po akné. Teraz na to používam šípkový olej, avšak rada by som skúsila ten produkt od The Ordinary. Myslíš, že by sa dal aplikovať aj ako večerné sérum alebo je na to príliš silný prípadne vysušujúci?

    • Jani, kyselina salicylová v takové koncentraci, co má Ordinary je jen na lokální použití a né každý den. Hodně vysušuje. Určitě bych to na celý obličej nedávala 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial