Opalovací přípravky Astrid Sun ve velké výzvě: Jak obstály na naší dovolené u moře? - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Opalovací přípravky Astrid Sun ve velké výzvě: Jak obstály na naší dovolené u moře?

Jak možná víte, obdržela jsem začátkem června nálož opalovacích přípravků od české značky Astrid z řady Sun. (Mohli jste si o ně i zasoutěžit.) Z jejich opravdu obsáhlé nabídky jsem si na testování vybrala 3 přípravky, kterými jsme se pak celá rodina mazali na sluníčku (i po něm). Bohužel v Česku nám podmínky pro jejich pečlivé otestování nepřály (nejdříve bylo pošmourné počasí a pak jsem byla se Sárinkou doma s angínou). Takže jsem je vyvezla za hranice k moři, kde už slunečné počasí bylo zaručeno, avšak měly o to ztíženější podmínky, protože sluníčko tam peklo od rána do večera opravdu intenzivně. To je ale dobře pro vás, můžu vám tedy opravdu poctivě povědět, jak si produkty vedly v tom pořádném letním provozu.

Astrid Sun recenze

Jaké produkty Astrid Sun jsme testovali a jak obstály:

ASTRID SUN pro celou rodinu spray OF 30

Tento produkt vyhrál v programu Volba spotřebitelů – nejlepší novinka, v kategorii opalovací kosmetika, takže to mě nalákalo ho vyzkoušet. A taky se mi líbí ten nápad, že jeden přípravek může používat celá rodina a nemusím tak tahat dva i více opalováky k vodě. Tento sprej má i velmi praktické balení, nanáší se jedna báseň, pouze jedním zmáčknutím a hned vystříkne požadovaná dávka opalovacího mléka. (Pod pumpičkou je i pojistka proti samovolnému zmáčknutí, takže nemusíte mít strach, že v tašce vyteče. Bod nahoru.) Co se mi u něj líbí, tak mléko z něj nestříká všude kolem a celkem dobře směřuje rovnou na pokožku. Neměli jsme tak mastné plavky, ani věci kolem sebe při nanášení.

Mlíčko se velmi snadno rozetřelo a nezanechalo bílý film. Úplně mě tedy nenadchla parfemace, ta je taková nijaká, ale zase protivná není. Opalovací přípravek je vhodný, jak na pokožku dětí, tak dospělých, takže jsme se s ním mazali všichni. Holkám se aplikace líbila a Sárinka si to i párkrát zkoušela na sebe šplíchat sama před zrcadlem. Přípravek je i lehký při roztírání na obličeji a nezatěžuje. Je obohacený o multivitaminový komplex D-panthenol, A, E, F, takže má pečující schopnosti. Chrání s OF 30 před UVA a UVB paprsky. Měl by být voděodolný.

Jelikož jsme měli dny, kdy na sluníčku bylo i 35°C, narovinu říkám, že je lepší se za těchto teplot mazat krémy s vyšším SPF, pokud nechcete přípravek stále přetírat. To platí všeobecně, ne jen u Astridu. Ale chtěla jsem ho vyzkoušet, jak si povede i v těchto podmínkách. Mně asi dvě hodiny po první aplikaci začaly malinko červenat záda, takže jsem se musela přemáznout. Pohybovala jsem se na střídačku v moři a na pláži. Což je ale celkem častý jev, opalovací přípravky by se po koupání měly obnovit a kůže jimi přemazat. I když jsou voděodolné, z části se přeci jen odplaví a v tropických vedrech tak dlouho neochrání. Po druhé aplikaci už bylo vše v pořádku a jako rak jsem nebyla. Celkem jsem pobývala na sluníčku asi 5 hodin v kuse. Ještě tedy dodám, že jsem fototyp asi 3 – 4 a se spáleninami všeobecně problém nemám. Holčičky jsem hlídala více a automaticky je přemazávala, aniž bych čekala, až jim kůže bude červenat. A ty byly ve vodě nonstop. Od vody jsme odcházeli s lehkým opálením a bez spálenin. Takže ochranu mléko zajistilo i v takových intenzivních slunečných podmínkách, jen se muselo mazat častěji.

Astrid Sun pro celou rodinu

ASTRID SUN Hydratační mléko na opalování „easy spray“ OF 30

Mléko ve spreji je opět velmi praktické a jeho aplikace ultra snadná. Lahvička dobře padne do ruky i je lehká. Sprej má tedy celkem velký rozptyl, takže je lepší si ho stříknout do dlaně a pak nanést na tělo. Stříká opravdu široko kolem. Mlíčko se pak rozetře jedním tahem, velmi lehoučké, ale chrání dobře. Není ani mastné, takže se mi po něm neudělaly ani žádné pupínky (po některých přípravcích mi vyskakují). Řekla bych, že ochrana s ním mi vydržela kapánek déle než s tím rodinným opalovacím přípravkem. Aplikovala jsem ho u vody znovu, ale kůži jsem začervenalou neměla vůbec. (Nebo si už taky na sluníčko zvykla, těžko říct.) Takže tento přípravek bych si klidně v pohodě vzala k moři znovu. Jen mám pocit, že se vypotřebovalo celkem rychle, ani ne po týdnu mazání byla lahvička prázdná (používal ho ale i můj muž). Sprej opět obsahuje multivitaminový komplex (beta-karoten, vitaminy A, E, F) a vlastně nemám mu co vytknout (až na ten „špritz“ ze spreje široko daleko 🙂 ). Určitě bych si ho pořídila znovu.

Astrid Sun easy sprejAstrid Sun easy sprejastrid_4

ASTRID SUN Regenerační pěna po opalování

Důležitá je i péče po opalování, zklidnění a hydratace pokožky. I když jsme nikdo z naší rodiny na spáleniny neutrpěli, přeci jen myslím, že si tu regeneraci naše kůže po celém dni na sluníčku zaslouží. Na to jsme měli tuto pěnu s D-panthenolem (5%). Pěna je velmi komfortní a příjemná a při prvotním nanesení i mírně chladí. Při roztírání se už přemění na mléko, takže pokožku celkem dobře promaže a hydratuje. Ale nezanechá mastný povrch. Na rovinu říkám, že když jsem ji nanesla fakt hodně (na mužova záda), roztíraní mi chvíli vzalo, nevsákla se okamžitě, ale po pár tazích kůže byla hezky vláčná a opečovaná. Nám úplně stačila a vrátili jsme se z dovolené s hezkým opálením, bez loupání a dalších nepříjemností ze sluníčka.

astrid_9 astrid_8

Když to tedy shrnu, opalovací řada SUN od Astrid mě příjemně překvapila a na to, že nestojí moc, je komfortní, ochranu zajistí a pečuje i o pokožku. Samozřejmě od této značky nečekejte přírodní složení, ale třeba minerální olej tyto produkty neobsahovaly, takže to jsem ocenila.

Máte s těmito opalovacími přípravky také nějaké zkušenosti?

P

(3) Komentářů

  1. Mám zkušenost s pěnou po opalování a byla jsem spokojená, akorát mi vydržela asi 4 dny, jelikož jsem se bohužel spálila a bylo třeba neustále mazat. 🙂

  2. LenkaBrestenská - Odpovědět

    Astrid poznám len ako starú overenú značku z počutia. Stále dávam prednosť produktom z lekárne. Z drogérky len Nivea.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial