Recept» Banánový chlebíček v kuličkách aneb CAKE POPS podruhé - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Recept» Banánový chlebíček v kuličkách aneb CAKE POPS podruhé

Jestli si vzpomínáte na můj předchozí recept na CAKE POPS pečené ve formě, tak jsem vám slibovala ještě jeden recept, kdy se bez ní obejdete. A nebo ještě úplně jinak, nemusíte ani dělat tyto těstová lízátka na špejli, ale jen kuličky. Slibuji, že s nimi oslavíte úspěch a ještě budete mlsat zdravě, jsou téměř jen ze samých dobrých ingrediencí 😉 Je to celkem jednoduchý recept a můžete to pojmout i jako tip na last minute cukrovíDěti je budou milovat a vy nemusíte mít špatný pocit, že se cpou nezdravými sladkostmi 😉

banana cake_kulicky

 Ingredience:

  • 1 a 1/2 hrnku celozrnné špaldové mouky (můžete použít i jinou, ale já je dělala z této)
  • 3 zralejší banány
  • 6 lžic rozpuštěného másla
  • 1/4 hrnku sirupu z agáve (nebo případně javorového)
  • 1 vejce
  • 1 lžička jedlé sody
  • špetka soli

———————————————————

  • 1 hrnek bílého řeckého jogurtu
  • 2 a 1/2 lžíce medu
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 tabulka hořké čokolády
  • 2 lžičky másla nebo kokosového oleje
  • kokos, nasekané oříšky nebo barevné konfetky na obalení

Postup:

1. Rozehřejte si troubu na 180°C.

2. Ve střední míse smíchejte mouku, sodu a sůl.

3. V další větší míse rozmačkejte banány, nalijte k nim máslo, sirup z agáve, vejce a vanilkový extrakt. Vše dobře promíchejte a nasypte k tomu mouku se sodou a solí.

4. Nalijte těsto do pečícím papírem vyloženého plechu a pečte cca 20 minut, tak aby těsto neulpívalo na špejli. Nechte jej chvíli vychladnout.

5. Mezitím si ve větší míse smíchejte jogurt a med.

6. Až je těsto vychladlé, rozdrobte jej na malé kousky a přidejte do medového jogurtu. Rukama vše pořádně promíchejte, aby z toho vznikla lepivá hmota, ze které jdou tvarovat kuličky. Ty z ní taky v ruce uválejte a dávejte je do alobalem vyložené misky, kterou pak s hotovými kuličkami vložíte na hodinu na mrazák.

7. Po cca hodině si v kastrůlku rozpusťte čokoládu (i s 2 máslem nebo kokosovým olejem), nachystejte si „obalovací směs“ a postupně kuličky v čokoládě namáčejte, můžete si pomoci i mašlovačkou, a následně oválejte v kokosu, oříšcích, nebo v čem je libo 😉

8.  Můžete ihned servírovat, nebo uchovat v lednici. A jestli z nich chcete mít právě ty „CAKE POPS“, tak do nich jen napíchejte špejle 😉

Původní recept: hellobee.com.

(7) Komentářů

Napsat komentář: Alizia Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial