Kosmetika» Tip na lehký make-up na léto, který nanesete raz dva - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Kosmetika» Tip na lehký make-up na léto, který nanesete raz dva

V některých svých předchozích příspěvcích jsem už psala, že na léto a k vodě mám nejraději sypké minerální make-upy. Pleť totiž vůbec nezatíží, může pod ním krásně dýchat a v mnoha případech ji ještě ochrání před UV zářením. Mám sice v tomto ranku již svoje osvědčené favority, ale znáte mě, ráda vyzkouším každou novinku 🙂

avon makeup_1

Takže, když se mi do rukou dostal Zklidňující pudrový make-up od Avonu, který je v porovnání s klasickými minerálními make-upy rapidně levnější, řekla jsem si, že jej otestuji. Na začátku jsem byla mírně skeptická a říkala jsem si, že za tyto peníze a ještě od značky, kterou příliš nevyhledávám, asi nic skvělého čekat nemůžu. Jenže omyl, musím se sklopenými uši přiznat, že to i mé pleti s nedokonalostmi natřel!

avon makeup_2

Nejprve jsem si nebyla úplně jistá, jak jej mám pojmout, jestli jako pudr nebo plně funkční make-up. Takže jsem vyzkoušela obě dvě varianty a skamarádili jsme se na obou frontách. Obsahuje jemné rozjasňující částečky, takže i jako pudr byl lehký a obličej mi pěkně rozzářil (přesně tak akorát). Tak jsem ho podrobila další zkoušce – aplikovala jsem ho na obličej jen tak (pomocí kabuki štětce kroužlivými pohyby, přesně jako minerální make-up), a asi po dvou vrstvách jsem viděla, že by to mohlo stačit. Zakryl toho celkem dost (samozřejmě, že né jako tento tekutý make-up) a stále jsem vypadala přirozeně. Přesně tak, abych mohla jít k vodě, nebo jen tak ven a nestyděla se za svoje flíčky po akné. Takže hned poputoval do poličky k mým dalším minerálním make-upům 🙂 I se mi líbí jeho balení a systém aplikace pudru – kelímek se otočí vzhůru nohama a z malého otvoru se vysype přesně tolik, co může štětec pojmout. Nikde se nesype zbytečné množství prášku, který by byl pak všude. Za tento systém palec nahoru, hlavně na cestování je nesmírně praktický.

Složení:

avon makeup_slozeni

Samozřejmě, že jsem se snažila zamyslet i nad nějakými věcmi, které mně vadily (ale vlastně za tu cenu, za kterou se prodává, snad ani člověk nic špatného po těch všech pozitivech hledat nemůže). A jsou to celkem nepodstatné věci – během dne je potřeba jej aspoň ještě jednou přepudrovat, nemá celodenní výdrž, a nedisponuje SPF ochranou jako jiné minerální make-upy (avšak pokud máte krém s ohraným faktorem, není co řešit) a také nemá zrovna úplně přírodní složení jako jiné MMU. Póry mi však neucpával.

Když to shrnu všudy kolem, nominovala bych jej jako objev měsíce a kosmetický produkt tohoto léta 🙂

Co vy a sypké make-upy?

1 komentář

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial