Recept» Tagliatelle s pečeným lilkem a ricottou

Velmi bleskový recept, když nic nestíháte a chcete si pochutnat. A úspěch u nejmenších je také zaručen 😉 Sice teď vyloženě není lilková sezóna, ale v obchodech se stále sehnat dá. Grilovaný lilek mi evokuje léto, kdy zeleninu opékáme na různé způsoby a tento fialový plod patří k mým nejoblíbenějším. Tak proč si ho nedopřát i v zimě? 😉
Co vy a lilek? Máte ho rádi a na jaký způsob ho připravujete?
Ingredience na 2 porce:
- 2 lilky
- 250g tagliatelle nebo širokých vaječných nudlí
- 1 kelímek ricotty
- olivový olej
- 2-4 stroužky česneku (záleží, jak ho máte rádi)
- bazalka
- sůl a pepř
Postup:
1. Rozehřejte troubu na 200°C.
2. Lilky omyjte, osušte a nakrájejte na půlkruhy. Pořádně je pokapejte olivovým olejem, aby se do nich pořádně vsákl. Osolte a potřete ještě 2 stroužky vymačkaného česneku.
3. Dejte péct do trouby na cca 25 minut nebo pokud máte v troubě grill, tak ho využijte a lilek vyjměte až začne lehce hnědnout.
4. Mezitím si podle návodu uvařte tagliatelle.
5. Do uvařených těstovin přesuňte všechny opečené lilky, přidejte ricottu a podle chuti bazalku, česnek, sůl a pepř (pro děti doporučuji před dochucováním dát jejich porci bokem, příliš česneku by jim nemusel chutnat).
6. Můžete vše ještě v hrnci trochu přihřát, ricotta jídlo ochladí, tak aby jste měli oběd pěkně teplý 🙂
Janina -
Mňam, podobné věci bych mohla jíst pořád:-)
Táňa -
Lilek miluji, testoviny rovnez, cele to vypada moc a moc lakave. Musim zkusit :-).
iGurman -
Baklažán a cestoviny to je paráda!
Martina -
Právě jsme dojedli 😉 je to výborný recept, moc děkuji!!! Rychlé, snadné a nenáročné na ingredience = recept ideál i pro kuchyňské analfabety, jako jsem já. Víc takových, prosím, prosím!!!
Alizia -
Takové recepty mám taky ráda, když na nějaký další přijdu, ráda se podělím 😉
Michaela K. -
Dneska se na ně chystám 🙂
Asi by se dala použít i cuketa, že? 🙂
Alizia -
No sla, ale nebude to ono, lilek ma precijen jinou chut i je pevnejsi nez ta cuketa…
Klára T -
Dnes je budu vařit k večeři. Jsem na tento recept moc zvědavá.
Jana -
Jednoduché a výborné, tak to mám nejraději. Ještě jsem přidala sušená rajčata, protože jsem měla jen jeden lilek.