Recept» Dýňovo-arašídové sušenky s čokoládou - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Recept» Dýňovo-arašídové sušenky s čokoládou

Poslední dýňový recept, který jsem si pro vás letos připravila. A jak se říká nejlepší nakonec. Tyto sušenky prostě musíte vyzkoušet. Mají jedinou špatnou vlastnost, jsou silně návykové a u jedné určitě neskončíte. Můžete je vlastně pojídat celý den, na snídani i svačinu a jistě s nimi s kladným ohlasem pohostíte i návštěvu.

Ingredience na 3 plechy sušenek (pro menší množství použijte od každé surovinu poloviční gramáž):

  • 2 hrnky celozrnné špaldové mouky
  • 2 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžička mletého nového koření
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
  • špetka soli
  • 1/2 hrnku lehce rozpuštěného másla (pokojové teploty)
  • 1/3 hrnku medu
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 1 vejce
  • 1 lžička vanilkové esence
  • 1 hrnek dýňového pyré (postup k jeho přípravě najdete zde)
  • 3/4 hrnku arašídového másla (lepší je to s malými kousky křupavých arašídů)
  • 100g hořké čokolády nasekané na malé kousky

Postup:

1. Předehřejte si troubu na 180°C.

2. Ve velké míse smíchejte všechny suché suroviny kromě cukru (mouku, prášek do pečiva, koření a sůl).

3. V další míse vyšlehejte máslo s cukrem, následně přidejte vejce, vanilkovou esenci a med. Důkladně promíchejte a přidejte dýňové pyré a arašídové máslo. Všechno pořádně promíchejte, ať se všechny ingredience spojí.

4. Toto mokré těsto přidejte do mísy s moukou a kořením, promíchejte a přisypte čokoládové kousky.

5. Finálně ještě těsto rukama zpracuje, ať se čokoláda rovnoměrně v těstě rozmístí.

6. Nachystejte si plechy a vystelte je pečícím papírem. Z těsta tvořte malé kuličky, které pak na plechu rozplácněte do malých placiček.

7. Dejte do trouby (lepší je péct každý plech zvlášť) na cca 15 minut.

8. Nechte vychladnout a užívejte si je. Vydrží vám doma cca týden.

dynove_susenky s cokoladou_kolaz_ Instagram

 Původní recept: Myhumblekitchen.com.

 

(4) Komentářů

    • Díky Jani 🙂 No ve škole je vždycky hlad a neustálá chuť na něco dobrého, pracující mozek potřebuje energii 🙂 Jinak doufám, že už jsi ze školy doma a užíváš začínající víkend 🙂

      • já do školy chodím s tak velkou svačinou…občas si dělám srandu, že bych na ní potřebovala samostatnou tašku:-D ale Tvé sušenky prostě…mňam:-)

        • Ještě jednou díky Jani, tak snad je doma vyzkoušíš 🙂 Myslím, že by Ti chutnaly 🙂 Joo já taky vždycky chodila s velkou sváčou do školy, zůstalo mi to vlastně do teď, bez jídla a pití nikam nejdu 🙂

Napsat komentář: Alizia Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial