Recept» Perníkovo-dýňové muffiny s drobenkou

Ano, opět dýně 🙂 Chci si je užít, jen co to jde, a navíc mi od minula zbylo dýňové pyré, tak jsem ho chtěla do něčeho použít. Tyto muffiny chutí i nadýchaností lehce připomínají perník a drobenka jim dodává na křupavosti a delikátnosti. Řekla bych, že vlastně cokoliv s drobenkou je hříšně dobré, souhlasíte se mnou?
Pokud už máte v zásobě dýňové pyré (případně by možná šly použít dětské dýňové přesnídávky), jsou navíc velmi rychlé a jednoduché. Když si k nim uvaříte chai tea latte, nedokážu si představit lepší kombinaci 🙂
Chtěli byste ještě další dýňové recepty, nebo už jste jich přejedení? Chystám se ještě na sušenky a určitě i něco slaného, ale nechci vás s tím nudit, tak mi prosím napište, jak jste na tom s dýněmi vy a jestli stojíte o další recepty 😉
Ingredience:
- 1 a 1/4 hrnku celozrnné mouky pšeničné nebo špaldové
- 1 hrnek ovesných vloček
- 1/2 hrnku třtinového cukru
- 2 lžičky prášku do pečiva (bezfosfátového)
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžíce perníkového koření
- 2 vejce
- 1 hrnek dýňového pyré
- 1 sklenička jablečné přesnídávky
- 1/4 hrnku mléka
- 1/4 hrnku bílého jogurtu
- 1 lžička vanilkové esence
- 1/4 hrnku celozrnné mouky
- 1/2 hrnku ovesných vloček
- 1/4 hrnku třtinového cukru
- 2 lžičky mleté skořice
- 1/4 hrnku másla pokojové teploty nakrájeného na malé kostičky
Postup:
1. Rozehřejte troubu na 180°C a nechystejte si máslo, aby mezi tím hezky změklo.
2. Ve velké míse smíchejte všechny suché ingredience.
3. Ve střední míse spojte všechny mokré suroviny včetně vajíček a ze všeho ušlehejte jemný krém.
4. Mokré ingredience přidejte k těm suchým a rukama vypracujte těsto. Mělo by být lehce řidší.
5. Formičky na muffiny naplňte těstem (cca do 3/4).
6. Připravte si drobenku: smíchejte všechny ingredience a rukama zpracujte, aby se máslo spojilo se vším suchým až vzniknou takové malé hrudky.
7. Muffiny posypte drobenkou a dejte péct do trouby cca na 30 minut, těsto by nemělo ulpívat na špejli.