Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

«Recept» Zdravé mlsání po australsku – Lamingtons

O tradičních pokrmech Austrálie vůbec nemám páru. Za celou dobu našeho pobytu tam jsem nenarazila na žádnou vyloženě australskou specialitu (jak jsem psala už tu). Až nedávno jsem hledala nějaký recept s kokosem a narazila na zajímavé kokosové kostičky právě od protinožců. Ejhle ono vážně něco existuje! A je to ke všemu strašně dobré, plné bílkovin a celkem jednoduché. Představuji vám tzv. Lamingtons ve zdravější verzi.

Ingredience:
  • 6 vajíček
  • 2 lžičky vanilkové esence
  • 2 lžíce medu nebo javorového sirupu
  • 1/4 hrnku kokosového oleje
  • 1/2 hrnku jemně strouhaného kokosu
  • 2 lžičky bezfosfátového prášku do pečiva
  • 1 hrnek malin (lze použít i mražené)

———————————————–

  • 100g kvalitní hořké čokolády
  • 1/4 hrnku kokosového mléka
  • 1 hrnek strouhaného kokosu

Postup:

1. V mixéru rozemelte 1/2 hrnku strouhaného kokosu úplně nejvíc na jemno, co to jde, a dejte ho bokem.

2. Rozehřejte troubu na 160°C.

3. Ušlehejte vajíčka, med a vanilkovou esenci do krémové konzistence.

4. Do směsi přidejte kokosový olej a ještě pořádně prošlehejte.

5. Nakonec přisypte rozemletý kokos s práškem do pečiva a znovu pořádně promíchejte.

6. Těsto nelijte do vymazané čtvercové formy/pekáčku o délce jedné strany cca 20 cm.

7. Vrch rovnoměrně posypte malinami a dejte péct na 50 minut až bude povrch lehce zlatavý a uprostřed nebude tekutý. Celkově „koláč“ bude hodně měkký a velmi křehký i trošku nevzhledný. Ale to je v pořádku.

8. Nechte vychladnout asi 20 – 30 minut.

9. Až je „koláč“ zcela studený, nakrájejte ho ideálně ještě v pekáčku (při vydělávání by se mohl rozpadnout) na malé kostičky (cca 3×3 cm).

10. Připravte si polevu: Čokoládu nalámejte na malé kousky a společně s kokosovým mlékem dejte vařit. Pozor, musí se hlídat a stále míchat, aby se nepřipálila. Až bude celá rozpuštěná, poleva je připravená. Do menší misky si nachystejte zbývající strouhaný kokos (cca 1 hrnek).

11. Nyní už můžete jednotlivé kostičky koláče natírat čokoládou ze všech stran pomocí jídelního nože. Až je všechny máte pokryté polevou, velmi jemně a opatrně je obalte v nachystaném kokosu.

12. Hotovo 🙂 No řekněte, nevypadají báječně? Pokud je nesníte hned, uchovávejte je v lednici maximálně po dobu 4 dní.

 

Původní recept: Thehealthychef.com.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial