Když peru prádlo s dětmi a pro děti - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Když peru prádlo s dětmi a pro děti

Jak asi víte, jsem velkým příznivcem eko přípravků. Přesedlala jsem z konvenčních pracích prášků na ty v přírodě rozložitelné. Dělám to hlavně pro holky, chci, abych za sebou nezanechala ničivou ekologickou stopu (i když vím, že stejně nejsem úplně přírodní člověk, v rámci možností se snažím) a něco nám z té Země zůstalo a ony se tu měly dobře. I když já sama toho extra nezmůžu, alespoň malý počin se počítá. A protože peru skoro každý den, padne u nás doma fakt enormně hodně toho pracího prášku, chtěla jsem udělat změnu k lepšímu alespoň v tomto. Navíc eko prací přípravky jsou i jemné k dětské pokožce a nezpůsobují alergie.

feel eco_4

Teď jsem měla možnost vyzkoušet tekutý prací gel pro děti od Feel eco. Od této české značky už několikátým rokem používám přípravek na nádobí i aviváže pro nás dospělé, tak jsem byla ráda i za tuto novinku pro nejmenší. Tento tekutý prací gel je vhodný právě pro praní prádla miminek, ale klidně i větších dětí (hlavně pokud mají atopii). Neobsahuje žádné alergeny ani parfemace a naopak v něm najdete směs enzymů, které  rozpustí nečistoty i při nízkých teplotách praní. Takže se vypořádá i s různými nechtěnými skvrnami z dětského řádění. Je super, že ani neulpívá na oblečení, takže nějaké ty bílé fleky, které způsobují nějaké prášky, u něj nehrozí. Musím říct, že oblečení po něm je opravdu čisté, na větší a zažrané fleky ale používám ještě lokálně odstraňovač skvrn (nebo jde na ně aplikovat i tento baby prací gel přímo).

feel eco_1

Ze stejné řady je i tato Baby aviváž, která má pouze velmi jemnou vůni. Opět neobsahuje žádné látky, které by mohly způsobit alergie a je rovněž biologicky rozložitelná. Prádlo je po ní měkké a příjemné na dotek.

Určitě jsou to jedny z lepších pracích přípravků pro děti, jaké jsem kdy vyzkoušela a doporučuji vám je taky. Přípravky mají i vysokou koncentraci, takže jich na praní stačí poměrně málo.

feel eco_2feel eco_3

S praním mi pomáhá i Stelinka, která má v poslední době tendence mi s úklidem vypomáhat, což né vždy dopadne dobře, nebo je to pro ni nebezpečné. Dávání prádla do pračky ji ale ráda dovolím, ona je spokojená a já se začínám těšit na dny, kdy praní a celková péče o domácnost nebude jen na mě. Věšení pak taky dáváme spolu, alespoň si uvědomuje, že tahat ze skříně 3 trička za den a pak je i ušpinit, není dobrý nápad a to prádlo se samo nevyčistí ani pak neposkládá. Snad ode mě pochytí, i co na to praní používat 🙂

Jak a v čem perete dětské oblečení vy? Znáte tuto eko značku?

P

1 komentář

  1. Radka Vojtíšková - Odpovědět

    Na značku Feel Eco jsem před pár měsíci narazila náhodou v DM drogerii a hned jsem koupila čistič WC a čistič sprchy. Za pár korun a s výsledkem jsem moc spokojená! Navíc šetřím(e) přírodu. Že mají prací gel a aviváž jsem nevěděla, určitě zakoupím a vyzkouším 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial