Dětské novinky – hračky na písek, modelovací hmota, netoxické laky na nehty a vtipný baťůžek - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Dětské novinky – hračky na písek, modelovací hmota, netoxické laky na nehty a vtipný baťůžek

Už dlouho jsem tu neměla článek s dětskými novinkami, rozumějte zajímavými produkty pro nejmenší, které jsme s holkama vyzkoušely na vlastní kůži. Když mě něco zaujme a sklidí to u holek úspěch, tak to většinou dám hned na Instagram, takže doporučuji sledovat.  Ale aby se to dostalo i k vám, co mě na této síti nesledujete, zpracovala jsem i takový výcuc TOP dětských produktů, které u nás v poslední době zabodovaly sem na blog. Snad vás z toho něco také zaujme 🙂

detske novinky_3

Bábovičky, cedítka, lopatky aneb 3 v 1 QUUT (KOUPÍTE ZDE)

Nejvíc cool pomůcky na pískoviště, jaké jsem kdy viděla. Baví mě na nich, že zaberou v kabelce fakt málo místa a přitom slouží k tolika využitím! Na obrázku máme QUUT Triplett 3 v 1, což jsou vlastně taková hrabíka s dírkami, kterými se dá kropit i voda, dloubit s nimi důlky, nebo do nich schováte míček. QUUT Cuppi Lopatka se sítkem a míčem má zase tvar zmrzlinového kornoutu, takže skvěle padne do dětských ruček a dá se využít jako lopatka, bábovička, nebo hračka do vany. A přiložený míček se do kornoutků může rovnou chytat, nebo se s ním blbnout jen tak jako hopskulka. Holky si s těmito důmyslnými minimalistickými hračkami vyhrály přes hodinu. Myslela jsem si, že to bude spíše pro našeho pískového tvora – Stelinku, ale nakonec „jakoby zmrzku“ připravovala Sára. Naštěstí se holky podělily a každá si chvíli hrála s jinou částí, což jsem byla fakt ráda. Každopádně tato hračka na písek, na pláž nebo do vany mě úplně extrémně nadchnula, je vidět, že při jejím vývoji někdo opravdu vnímal potřeby dětí a neřídil se heslem, že je úspěšné jen to, co je růžové na hony daleko a oblepené pohádkovými postavičkami.

detske novinky_1 detske novinky_2 detske novinky_4

Netoxické dětské laky na nehty Piggy Paint (KOUPÍTE ZDE)

Moje holky jsou prostě parádnice už od narození. A barvičky na nehtech si vyprošují snad od té doby, co umí chodit. Já jsem samozřejmě tak trochu proti tomu, určitě na malovátka mají času dost, ale zase na druhou stranu, ta jejich radost… Je třeba dělat kompromisy. Mými laky bych je určitě nenatírala, sama se lakuji až večer, když holky spí, aby ty výpary nečuchaly a patlat jim to na jejich jemné nehtíky, to vůbec. Naštěstí už ale existují značky, které dělají zcela netoxické laky, jak je tato Piggy Paint. Takže jsou pro děti úplně bezpečné (a dokonce i pro těhotné). Líbí se mi jejich pestrá nabídka barev, holky mají tyto na obrázku, úplně šílely nadšením, když jsem je vybalila. Na fotce vidíte Sárinku, jak jde lakovat Stelinčiny nehty na nohách nejprve bezbarvým podkladem s obsahem pečujících látek, na který následovaly už barevné laky. K dostání je i netoxický odlakovač, který je ale určený přímo na tyto laky. Holky si s barvami maximálně vyhrály (každý nehet samozřejmě jinou barvou, byla to celkem divočina), ale já jsem věděla, že tyto laky jim neublíží, tak proč ne.

laky na nehty piggy paint

Kreativní hmota – Mad Mattr (KOUPÍTE ZDE)

Hodně zajímavá věc. Není to plastelína, přitom drží pohromadě a dá se z ní tvarovat různé postavy. Výhodou je, že nezatvrdne, takže i když zůstanou postavičky z ní na vzduchu, mohou se zase přetvarovat a nemusí hned letět do koše. Uklízí se také dobře, vyloženě nelepí a lehce se sloupne z jakéhokoliv oblečení. Holky to s ní bavilo a já jsem ráda, že nám po ní v bytě nezůstaly „trvalé následky“. Jak vidíte na obalu této hmoty, dá se dobře natahovat jako žvýkačka (viděli jste i v tomto vlogu) a dá se s ní různě vyblbnout. Jen škoda, že v tomto jednom sáčku je jí celkem málo, na nějak větší výtvory ji ještě budeme muset přikoupit.

detske novinky_6 detske novinky_7

Dětský batoh do školky Affenzahn Paul Panda (KOUPÍTE ZDE)

Tady ten baťůžek jste na holčičkách už viděli několikrát (hlavně jestli koukáte na má videa). Holčičky si ho moc oblíbily a střídají si ho. Původně jsem ho pořizovala pro Sárinku, ale Stelinka ho sama chce taky nosit, tak si ho holky vyměňují, když jdeme ven. Super je, že má takový ten hrudní pas, takže moc nezatěžuje záda. Vzadu má odvětrávací síťku, aby se holky se pod ním moc nepotily a plno reflexních prvků. Největší úspěch ale sklízí vytahovací jazyk, na který můžete napsat jméno dítěte. Sárinka si stěžovala, že jí za něho tahají děti ve školce, tak snad nám vydrží. Je to každopádně důvtipné A mimo to plno kapsiček a to provedení jako pandík (máte ale na výběr ještě mezi jinými zvířátky), to je úplně rozkošné. K batohu si můžete i pořídit od stejné značky nerezovou láhev, která perfektně sedí do boční kapsičky a na výlety je akorát.

Dětský batoh do školky Affenzahndetske novinky_batohdetske novinky_batoh_2

Pogumované bundy / pláštěnky Penny Scallan (KOUPÍTE ZDE)

Do těchto pláštěnek jsme se s holkama úplně zamilovaly na festivalu Mini. Když něco vidíte na vlastní oči, máte k tomu úplně jiný vztah, než když to vidíte jen tak na nějakém obrázku online. Jsou prostě perfektní. A ten jejich potisk? Nádherné. Holčičkám jsou malinko větší, takže myslím, že minimálně dva roky s nimi dají (protože jsou trošku dražší), tak se vyplatí je mít o nějaký ten cm volnější. Dělají v nich velkou parádu a přitom jsou větru vzdorné, lehce se otřou a ochrání je i před deštěm.

pláštěnky Penny Scallan

Bioderma Photoderm KID SPF 50+ Opalovací pěna pro děti (INFO ZDE)

S venkovním oteplením (které fakt vítám) a s pobyty holek na sluníčku jsem začala řešit jejich mazání UV faktorem. Jako tradičně každým rokem jsem sáhla po naší oblíbené pěně od Biodermy, kterou milují i holky. Aplikuje se jako šlehačka a rozetře se raz dva. Takhle by se měly dělat opalovací krémy pro děti.

Bioderma Photoderm KID SPF 50+

Sprchový gel Vendelín Nobilis Tilia (KOUPÍTE ZDE)

Holky se teď umývají tímto sprchovým gelem od české značky přírodní kosmetiky Nobilis Tilia. Moje divošky hned zaujal sloník na obrázku i jeho oranžová barva. Má takovou zvláštní texturu jakoby gel (jasně že je to sprchový gel, ale tento se úplně nerozpustí, spíš po těle klouže), nevysušuje jemnou dětskou pokožku, především o ni pečuje díky obsahu rakytníkového oleje a svěže voní po citrusech. Jestli chcete pro děti to nejlepší jen z přírodních a bio zdrojů, tak určitě zamiřte k této značce.

Vendelín Nobilis Tilia

Ovocné kapsičky BIO HiPP (KOUPÍTE ZDE)

Jak víte, za produkty od značky HiPP bych dala ruku do ohně, sama jsem se na vlastní oči mohla přesvědčit o jejich bio poctivém původu. Absolutně žádné pesticidy, všechno z nejčistších zdrojů (což byste asi předpokládali, že je u produktů pro nejmenší samozřejmost, ale bohužel není tomu tak). Ale co je u nich nového? HiPP vyměnil kabátek svým ovocným kapsičkám, hopsají po nich teď zvířátka a dokonce na zadní části každé kapsičky najdete nálepku. Ty pak můžete sbírat a lepit si je na plakátek farmy (ten bude třeba přílohou červnového Sluníčka nebo si můžete na mall.cz objednat celý karton kapsiček i s tím plakátkem). Kasičky mají i nové ovocné příchutě, a to stejné platí i pro ovocné tyčinky.

detske novinky_hipp detske novinky_hipp_

Co vás z těchto dětských novinek zaujalo nejvíce? Znáte nebo máte už některou z nich doma?

CO, KDE POŘÍDIT:

R

(5) Komentářů

  1. Ahoj Ali, opět parádní věcičky. Nejvíc mě zaujaly laky na nehty pro holčičky a hračky na písek i do vany.

  2. Vendelína máme doma,je vážně super a k němu tedy ještě šampon Toník 😀 Aby mu prý nebylo smutno( Vendelinovi samozřejmě 😀 ) a líbí se mi ty laky,hned večer na ně kouknu 🙂

  3. Jestli myslíte z DM tu novinku, tak se jedná o laky slupovací – pro děti, kdežto Piggy Paint laky jsou pro děti i pro ženy(pastelové spíše pro děti, pro ženy s šimrem nebo glitry). V kombinaci s BaseCoatem vydrží na nehtech přes týden, na nohou 3týdny a více 🙂 A ano, i já v DM ráda nakupuji 🙂 A batůžek Panda vypadá úžasně.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial