O mém bělení zubů - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

O mém bělení zubů

Jestli mě sledujete na youtube, asi jste si všimli mého zářivějšího a bělejšího úsměvu ve videích (i jste mi sami psali, že mám bělejší chrup, takže jsem ráda, že to jde opravdu vidět). S myšlenkou nechat si vybělit zuby jsem si hrála asi rok. Letos jsem si řekla, že do toho už definitivně půjdu a shodou okolností mě ke spolupráci oslovil i Asklepion, který jak asi víte, je na stomatologii vyhlášený. Netrvalo dlouho a už jsem seděla v zubařské křesle na dentální hygienně, kterou se doporučuje před bělením podstoupit.

asklepion_2

Tam mi byl odstraněn zubní kámen a s ním i povrchové pigmentace a samozřejmě jsem byla poučená, jak se mám o zuby starat a jak je správně čistit. Což celkem dobře dělám, mezizubní kartáčky už používám nějaký ten rok, tak ostudu jsem netrhla. Jen mi bylo doporučeno ještě k péči přidat zubní nit na přední zuby. Snažím se na ni teď nezapomínat, ale znáte to… 🙂

asklepion_1

Každopádně zuby po dentální hygieně byly perfektně připravené na bělení. Vybrala jsem si šetrnější a pohodlnější způsob domácího bělení s gelem Opalescence. Ale i na ten je potřeba nějaká příprava v ordinaci. Hlavně se tam musí vyrobit dokonale padnoucí nosiče, do kterých se pak aplikuje ten bělící gel. Ze zubů se sejmou otisky, což není nic hrozného, vloží se do úst taková hmota, která se nechá chvíli přitisklá na zubech, pak zgumovatí a vyjme se a podle ní se v laboratoči nechají zhotovit formičky. Mně se jen otisky musely dělat na víckrát, jak mám zuby ne zcela rovné, vždy tam něco chybělo. Běžně se to prý ale nestává.

asklepion_3asklepion_4

Za týden po otiscích jsem si tedy vyzvedla formičky (nosiče) i se sadou na bělení Opalescence a dentální hygienistka mě poučila, jak ji používat. Do průsvitných formiček se dává gelu extrémně malinko, asi jen 2-3 mm od spodníno okraje, při nasazení gel vyleze podél zubů a nesmí se dostat na dásně, takže toto opravdu stačí. Gel tedy vystačí fakt na dlouho. Aplikátor je ve formě jakoby šplíchačky, takže to jde velmi snadno a rychle. Nasazuje se na dobře vyčištěné zuby (ideálně pastou Opalescence, která zuby na bělení připraví, byla také v balíčku). Bylo mi doporučeno si formičky s bělícím gelem nechávat přes noc, aby byl výsledek rychlejší a intenzivnější. Gel totiž během spánku mnohem méně přijde do styku se slinami a na bělení stačí i tři dny. Já si tedy formičky hrdinsky nasadila v pátek večer, že s nimi budu spát, ale prostě mi to v lehu v té puse vadilo a malinko mě tlačily, že jsem je po hodině šla sundat. Avšak už za tu hodinu jsem zaznamenala, že zuby jsou bělejší!

opalescence_1 opalescence

S čím jsem ale nepočítala, že mě zuby budou i po tak krátké době působení gelu bolet. Mám odhalené krčky a tím pádem zuby malinko citlivější, tak mi na to reagovaly. Druhý den jsem nemohla nic kyselého a zuby jsem stále cítila. Pořídila jsem si tedy na doporučení zubařky pastu BioRepair a hodně mi s tou citlivostí pomohla. Druhý den už zuby byly zase v pořádku a mohla jsem už i jíst všechno. Takže jsem opět aplikovala bělící gel. Interval jsem prodloužila na dvě hodiny a musím říct, že zuby už tak citlivě nereagovaly jako poprvé. Asi si potřebovaly zvyknout. Malinko mě druhý den jakoby trnuly, ale rozhodně né tak jako po první aplikaci. Bělení jsem tedy aplikovala každý druhý večer na cca ty dvě hodiny. Asi po týdnu a půl jsem se dostala na zhruba očekávaný výsledek, kdy jste mi i začali psát, že si všímáte na videích a v InstaStories bělejších zubů. To mě fakt potěšilo. Dopotřebovala jsem tedy s pauzami první balení Opalescence (v balíčku byly 2), to druhé si nechám za pár měsíců, když budu mít pocit, že mi zuby třeba zase žloutnout. Mohu si zuby takto dobělovat doma podle libosti a pak i ten gelík dokoupit. Největší položkou bylo vytvoření těch formiček, které už mám a snad vydrží na věky, jestli se mi nějak nezmění rozložení zubů 🙂 Níže se můžete podívat na „PŘED“ a „PO“ (světlo i úhel záběru se mi totožný nepodařilo zařídit, ale i tak jde snad vidět rozdíl, nejvíce ho zaznamenáte v mých videích na youtube ;- ) Přiznám se, že jsem nedokázala doporučené vyhýbání se barevným potravinám i nápojům, kávu jsem pila běžně i jedla červenou řepu, prostě jsem na to zapomněla a odpírat si něco moc neumím. I tak jsem dosáhla pěkného výsledku.

Zuby před bělením.

Zuby před bělením.

zuby_po

Zuby po cca 5 denní bělící domácí kúře.

Já jsem extrémně ráda, že jsem se k tomu bělení už konečně dokopala, když se na sebe dívám ve videu, mám z toho fakt radost a jsem i taková víc sebevědomější, že se můžu i naplno usmát. Kdybyste se mě na to bělení chtěli ještě na něco zeptat, klidně mi napište do komentáře a já se pokusím odpovědět. A tady máte ještě nějaké odbornější informace k tomu. A Asklepionu děkuji za úžasný servis, na (nejen) zuby jsou tam vážně profíci.

R

(11) Komentářů

  1. Vypadá to vážně skvěle,já o tom už taky dlouho uvažuji,ale mám trochu strach 😀 Ač se o zuby starám,stejně nejsou úplně 100% a i citlivější jsou.No já budu ještě chvilku otálet,ale tady fakt ?

  2. Ahoj Ali, taky se na to beleni chystam…moje zuby jsou s vekem porad horsi a horsi…anebo to bude litrami kaficek a cerneho caje,ktore mne drzi vzhuru? 😉 Jedno jsem uz absolvovala asi pred 10lety a drzela pak tu „bilou dietu „a vydrzelo mi to hodne dloho.Bohuzel mam od te doby taky citlive zuby ale hodne mi pomahal Elmex gel…ten cerveny,vzdy nanest na dasne a krcky pred spanim.

    A moc ti to slusi,vic se usmivas a vypadas jeste mladsi!
    Veronika

  3. Ahoj, já přidám svoji zkušenost s bělením 🙂 Cca před 8 lety jsem si bělila zuby gelem White Pearl Single (ten starý byl pouze gel + aplikátory) a super výsledek, i po cca těch 8 letech zuby stále bílé a to jím a piji vše 🙂 a investice byla tuším max tak 700 Kč… teď vyrábí bohužel White Pearl trojfázový (zubní pasta, nějaký štěteček a pak až gel) a to mi přijde, že účinek minimální (testovala jsem na manželovi)… Tak přeji, ať bílé zoubky vydrží co nejdéle 🙂

  4. Ahoj Alice, zoubky máš super, na videu to je ohromně znát! Ještě mě napadlo – jak často je používání toho gelu bezpečné? Třeba několikrát do roka nebo raději méně? A je to tedy tak, že stačí pár dní, jedna kúra, a pak musí být zase klid, třeba několik měsíců…
    Díky a užívej si nové zoubky,
    B.

    • Ahoj Blani, bezpečnost toho gelu mě také zajímala. Podle dentální hygienistky je ale zcela bezpečný a není tam žádné omezení. Je to individuální, jak to člověk sám vyhodnotí a jak často si to aplikuje. Průběžně by se jen mělo zajít na kontrolu. Takže klidně každý měsíc pár dní. Ten gel pak naopak má výhledově zuby posílit, má i hodně fluoridu v sobě a zuby by narušovat neměl, jen nějak chemicky mění strukturu molekul a tím se vybělí. Tak mi to bylo vysvětleno 🙂

  5. Supr,ze jsi si to splnila?
    Ja nastesti mam zoubky pekne i bez beleni,staram se o ne fakt dukladne,teda ja rikam normalne?nekourim,cerny caj nepiji?..Kupujeme pasty na zuby,ve kterych uz je i belici ucinnek.Tady je skorovuz ve vsech pastach.Zubarka me pochvalila,ze je mam pekne,jen jsem v mladi prisla o zadni horni zuby,mela hsem i operaci,a nedavno mi ma detnistka delala nove..Celkem jsem u ni byla proto 7x!..

    Rekla mi,ze kazde beleni,mimo pastu na zuby s bel.ucinnky,je vlastne chemicky proces,a kazde takove ikdyz odborne beleni,urcite i narusi sklovinu zubni,a udela,ikdyz nechtene,zuby citlivejsi,nechci tady psat,ze je to agresivni,ale kazdy takovy proces je vlastne silny,silny tak,aby vybelil,jinak by nemel takovy belici ucinnek,mozna jen jako zubni pasta.Ale beze zmen zuby uplne nezustanou,to je fakt,ktery mi potvrdilo i nekolik prednich,Londyn. dentistu.
    Me byl take ukazany letacek s tou sluzbou navic,za uhradu,ale s dodatkem,ze ho nepotrebuji?Ma kamaradka se o zoubky moc nestarala a divi se,ze je ma spise do zluta? Co se tyce zminovane White pearl,vse chce trosku casu,nelze ocekavat,ze zabere za par dni,kdyz roky mel nekdo zuby zlute,a moc peci o ne nedaval ? Pouziva ji dospela dcera(lehce kouri)a ucinnek byl videt cca po 2-3mesicich. Ali,vypadas pekne,i pred,i poo?????

  6. Já si zuby nechávám bělit pravidelně od dentalni hygienistky. Nevýhodou domácího bělení je, že gel se dostane na dásně což se u ordinaciho běleni nestane, protože, že před nanesením gelu hygienistka nanese voskovou bariéru na přechod mezi dásně a zuby. Domácí běleni jsem zkoušela již před několika lety a měla jsem strašně podrážděné dásně. Samozřejmě při ordinačním běleni se používá vyšší koncentrace peroxidu než v domácích podmínkách.

    • Kami, gel se mi ani jednou na dásně nedostal, nesmí se ho tam dát moc a musí být precizně udělané ty otisky. Ale určitě to ordinační bude víc účinné 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial