Testuji: Malý ale výkonný? Jaký je příruční vysavač Kärcher VC 5 a potřebujete ho? - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Testuji: Malý ale výkonný? Jaký je příruční vysavač Kärcher VC 5 a potřebujete ho?

Minulý měsíc jsem měla doma na zkoušku příruční vysavač VC5 od Kärcher. I když z názvu bych si představila nějaký minivysavač na pár drobečků, vyklubal se z něho celkem našláplý domácí pomocník. Vlastně jsem celý měsíc nevysávala ničím jiným. Zvládnul úplně vše.

karcher_prirucni_vysavac_3

Ze začátku to byl malinko nezvyk s ním vysávat, přeci jen celé tělo vysavače se drží v ruce a při náročnějších částech, třeba na koberci, kdy jsem se do vysávání více opřela, jsem se trošku zapotila (více než s klasickým vysavačem na kolečkách). Co se však týče funkčnosti, zcela se vyrovnal našemu klasickému vysavači, koberce i tvrdou podlahu vyčistil od prachu i drobků na jedničku.

karcher_prirucni_vysavac_5

Nejvíce jsem ho ocenila při vysávání prachu na žaluziích, lze se u něj vyměnit násada, a když se ztlumí výkon sání, pěkně vyčistí žaluzie bez jejich poničení. Dobře se s ním vysávala i pohovka a prostě takové netypické věci, kam se velký vysavač nedostane, nebo je to s ním obtížnější. Líbilo se mi u něj, že zabírá v domácnosti málo místa a byl vždy po ruce. Náš velký vysavač máme běžně ve skříni a není tak vždy v pohotovosti. Určitě u něj přišel vhod i dlouhý elektrický kabel, ale zase na druhou stranu mi vadilo, že nejde zasunout dovnitř a musím jej ručně namotávat.

karcher_prirucni_vysavac_7karcher_prirucni_vysavac_6

U vysavače můžete nastavit vysávací trubku na 3 délky: zcela krátkou (třeba jen na rychlé vysátí drobečků), střední (na vysátí pohovky, matrace) nebo úplně dlouhou na standardní vysátí země nebo těch žaluzií ve výšce. Prostě ho využijete na různé plochy v domě a k tomu si přizpůsobíte i intenzitu sání, která čítá 4 stupně.

karcher_prirucni_vysavac_4

Asi vás zajímá, jak se takový malý vysavač čistí. Uprostřed se dá vysunout takový „odpadkový koš“, kam se zachytávají všechny nečistoty a jen se průběžně vyklepává. Nám doma dal asi týden, než ho bylo potřeba vyprázdnit. Že je to už nezbytně nutné, jsme poznali tak, že vysavač plnil svou funkci velmi slabě.

karcher_prirucni_vysavac_1

Když to shrnu, určitě bych tento vysavač doporučila do malé domácnosti, pokud nemáte velké prostory na skladování běžného vysavače. Funkcí ho zastoupí opravdu s přehledem. Nebo ho naopak můžete využít, když máte velký dům, jen na vysávání maličkostí a jako doplnění k velkému hlavnímu vysavači. Zaparkovaný v prostoru totiž moc nepřekáží a lehce se dostane do různých prostor.

karcher_prirucni_vysavac_8 karcher_prirucni_vysavac_9

Já bych ho ocenila hlavně na ty žaluzie, ale jinak si vystačím jen s jedním hlavním vysavačem. Ten je mi přeci jen pohodlnější, že ho celou dobu nemusím tahat v ruce. A komfortem velkého prostoru, kdy bychom si mohli doma uchovávat dva vysavače na různé účely, bohužel neoplýváme. Třeba jednou 🙂

P

1 komentář

  1. LenkaBrestenská - Odpovědět

    Priestoru máme dosť, ale takýto akurátny pomocník by bodol. Alebo ešte lepšie, niečo menšie do ruky na omrvinky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial