Horský vzduch doma v bytě? S čističkou ano! - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Horský vzduch doma v bytě? S čističkou ano!

Pokud sledujete moje vlogy, asi víte, že jsme měli doma na nějakou dobu půjčenou kombinovanou čističku a zvlhčovač vzduchu 2 v 1 od Philips. Do té doby jsem ani nevěděla, že něco takového existuje a že by se nám to mohlo hodit. Jak jsem pak za ni byla ráda! Ocenila jsem ji hned ve dvou případech – když Stelinka dostala laryngitidu a potřebovala dýchat chladný a čerstvý vzduch (přesně takový z čističky vychází), a když jsem doma pekla a vařila, „vyvětráno“ pak bylo raz dva 🙂

cisticka-philips_1

Po asi jejím měsíčním denním používání pro vás mám shrnutí jejích předností i nějakých minusů i její popis. 

Stručná charakteristika a fakta:

Jedná se vlastně o přístroj, který umí profiltrovat vzduch od bakterií, prachu a odérů (třeba při vaření). Zároveň umí zvlhčovat i vzduch (tato funkce jde ale i vypnout).

Disponuje inteligentním snímačem, který umí zkontrolovat kvalitu vzduchu a jednoduše změnou barvy kolečka ji zobrazí. Modré kolečko znamená čistý vzduch, fialové horší a červené špatný. Když jsem čističku doma zapnula poprvé, hned naskočila červená, ale postupně přes fialovou zmodrala. Takže vzduch se tím pádem i pročistil. Partner si z toho dělal srandu, že je tam nějaká dioda, která v nějakým intervalech mění barvu, ale já si to nemyslím. Opravdu, když bylo v místnosti malinko začouzeno z výparů při vaření, kolečko ihned zčervenalo. Takže detektor určitě fungoval. Většinu času ale bylo spíše modré, za což jsem byla ráda, že to u nás není tak hrozné.

cisticka-philips_9 cisticka-philips_3 cisticka-philips_4

Profiltrovaný a čistý vzduch vychází vlastně takovým ventilátorem, který je schovaný zezadu, takže nehyzdí čistý design čističky. A byla to tedy síla! Když jsem u něj stála, měla jsem pocit, jako bych dýchala doopravdický horský vzduch. Velmi svěží a studený. Proto jsem čističku dávala Stelince k postýlce i v noci, aby tento vzduch mohla zhluboka dýchat a je pravda, že noční záchvaty štěkavého kašle se zmírnily.

cisticka-philips_5

Teď ještě k funkcím. Ovládání je velmi, velmi jednoduché. Všechna tlačítka se nachází na horním okraji čističky. Tam se i zapíná a vypíná. Hned první tlačítkem, kterým se i zapne, si můžete navolit, jestli chcete nechat puštěné zvlhčování nebo ne. Já jsem ho někdy vypínala. Když nám ale jelo na plno topení, které vzduch vysušuje, tuto funkci jsem hodně ocenila. Dalším tlačítkem jsem si mohla nastavit intenzitu zvlhčování, tam jsem nechávala průměr 50%. Také šlo dalším tlačítkem navolit rychlost větráku (a vlastně i hlučnost). Většinou jsem to nechávala na auto režim, kdy se větrák otáčel v závislosti, jak bylo zrovna potřeba vzduch čistit. Super byl i tichý noční režim, kdy ani nesvítilo to kolečko, takže vlastně čistička moc nerušila. Předposledním tlačítkem se dalo nastavit automatické vypnutí po nějakém intervalu (1h, 4h nebo 8h). To jsem využívala často, třeba jsem čističku automaticky zapnula ráno na 1h. A u posledního tlačítka vidíte, co je potřeba vyměnit. Třeba, když došla voda pro zvlhčování, svítilo červeně.

cisticka-philips_2

Líbilo se mi, že se čistička dala jednoduše chytnout do ruky a přenést.

cisticka-philips_6

A tady vidíte, jak se do ní plní voda. Když začalo svítit červené světýlko, vysunula jsem spodní šuplík, zvedla filtr a dolila do nádobky vodu. Pak zase zasunula a jelo se dál.

cisticka-philips_7 cisticka-philips_8

Co se mi na čističce a zvlhčovači vzduchu líbilo:

  • pěkný čistý design, hezky nám to interiéru zapadl
  • opravdu mnohem čistější a svěží vzduch v domácnosti
  • při kašli a různých virových onemocněních je to dar z nebes
  • nemusela jsem po vaření větrat hodinu, ale jen 5 minut, o zbytek se postarala čistička 🙂

Co mi trochu vadilo:

  • i když má hezký design, přeci jen je trochu větší, viz fotka
  • vzduch z ní jde opravdu hodně studený, tak se to s ní zase nesmí přehnat, hlavně teď v chladných měsících
  • malinko hlučná

Když to shrnu, bylo nám s ní doma dobře. Hlavně, když máte doma děti, tak chcete aby dýchaly to nejlepší a vyvarovaly se vdechování nějakých toxických látek (umí ze vzduchu odstranit i formaldehyd, toluen…) a bakterií. Nebo pokud trpíte na alergie, mohlo by vám to také pomoct.

Podrobnější popis této Kombinované čističky a zvlhčovače vzduchu 2 v 1 najdete TADY.

Máte vy zkušenost s čističkou vzduchu? 

P

(2) Komentářů

  1. Skúsenosti áno, vcelku bohaté, i keď so staršími typmi. Okrem toho aj so zvlhčovačom a pod.
    Mladšia dcéra výrazný alergik, ktorej najmä v zime vadí suchý zohrievaný vzduch (radiátory), na druhej strane aj zvlhčený (alergia na plesne a vlhko). Ťažká kombinácia, ale dala sa, A našťastie, už z toho vyrastá, predsa má už 8 a 1/4 a alergia sa dostáva pod kontrolu.

  2. Pro mě by to byl asi další žrout elektriky, ale pokud bych měla dítě alergika, vážně bych o tomto přístroji uvažovala.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial