Moje malé-velké radosti - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Moje malé-velké radosti

Poslední dny jsou pro mě náročné. Nechci si tu stěžovat, každá máte svoje starosti a asi žádná máma to nemá jednoduché. Ale když jsou děti nemocné, moc důvodů k radosti není. U nás se marodí už asi 3. týden a jedeme pěkné kolečko – Sára – já – Stela. Stelinka je navíc na mě hodně fixovaná a teď v horečkách na mě doslova ve dne i v noci visí. Mám osobní přítulné topeníčko 🙂 I když mám kolikrát pocit, že už nemůžu, nejvíce mi pomáhá se zaměřit na nějaké malé, i všední radosti každého dne. Zastavit se, říct si, že to není stav, který bude trvat navždy a udělat si něčím malým radost 🙂

Co mi během posledních náročných dnů zlepšuje náladu a drží mě nad vodou?

1) Veselé barvy na rtech

S výraznou rtěnkou na rtech stačí minimum make-upu a tak nějak se cítím veseleji, když na sebe kouknu do zrcadla. Nevidím zašedlou a unavenou tvář, ale veselé barvy.

2) I doma do gala

Sice bych nejraději zůstala celý den v pyžamu, ale řeknu vám, že když se přemůžu a obleču si alespoň nějaké dobře padnoucí tričko a kraťasy, tak nějak se cítím lépe. Né jak zombie na cestě do hrobu.

3) Přísun vitamínů a svěžího jídla

Nejím nic těžkého a snažím se do sebe dostat hodně ovoce a zeleniny, cítím se tam lépe a únava moc nemá šanci. Často si dělávám i fresh džusy nebo smoothie, které si mixuji podle aktuální chuti a jen ta jejich barva mně vždy udělá úsměv na tváři.

kava

4) Káva jako můj rituál

I když bych ji neměla, pro moje psychické zdraví a pohodu si ji moc ráda 1-2x denně dám. Patří to k mému relaxu a vždycky si na ni vyčlením čas. Samozřejmě, že mě dobije i nějakou energií. Po přerušovaných a krátkých nocích to bez ní někdy vyloženě nejde 🙂 A když ji popíjím, někdy ji vyblejsknu i na Instagram. Až do konce června totiž běží soutěž s NESCAFÉ Dolce Gusto, díky které je možné získat kávovar, hrníčky, zásobu kávy na celý rok, nebo 100 000 Kč poukaz do designového studia. Stačí udělat fotku s kávou (jak na to, se lze inspirovat i ve videích právě na stránkách soutěže, když se zmáčkne tlačítko ZAČÍT SOUTĚŽIT) a označit ji #cafeatelier. Sdílet ji lze i přes Facebook. Díky tomu, že svou mysl odpoutám od problémů kolem dětí a nemocí právě touto kreativní činností a popíjením kávy, přijdu na jiné myšlenky. Co jinak říkáte na moje fotky? Zapojili jste se taky?

 5) Využiju toho, že nic nemusím

To, že teď Stelinka potřebuje moji maximální pozornost, je také malé plus. Můžu s ní zalést do postele a nic neřešit. (To, že mám plnou emailovou schránku, v pračce mokré prádlo dělám, že nevidím :-))

6) Pořídím si něco pěkného na sebe

Sice je to chvilková terapie, ale teď v období slev se tomu nejde vyhnout. A při brouzdáním po eshopech se člověk taky skvěle odreaguje a něčím malým si udělá radost. Já si takto pár letních kousků pořídila a i to těšení na to, až přijdou, mně vyvolává příjemné šimrání v břiše.

7) Těším se na dovolenou

Tu už máme za pár a já se jen utěšuji tím, že už za chvíli bude dobře a budu ležet na lehátku, plavat v moři a na nic nemyslet. Děti snad do té doby budou zdravé a vyjde nám to. Těším se moc.

8) Když se holky usmějí

Když se celý den dívám na marody, jak kňourají a je jim špatně, absolutně nejvíc mě nabije, když se alespoň na chvíli usmějí a já vím, že jsme na dobré cestě za uzdravením 🙂

Co vám zaručeně udělá radost v krizových dnech, kdy se zdá, že toho k úsměvu až tak moc není? 

P

(6) Komentářů

  1. Já si vždycky řeknu, že bude líp. Mám se krásně, nic mi nechybí a takové štěstí nás tolik nemá. A pak se samozřejmě stačí podívat na manžela, jak si hraje s dcerou a jsem v pohodě a vím, že mě nic nerozhodí.

  2. Taky mě ty dětské nemoci drtí. Pomáhá mi manžel,který mě vystřídá v péči a „vypustí“ mě ven, jdu do kavárny,projdu obchody,knihkupectví,něčím si udělám radost,stačí drobnost-třeba voňavý sprchový gel,něco koupím i dětem,aby se doma při nemoci nenudily a pak se vracím domů nabitá energií.

  3. Bude líp. Mě pomáhá běhaní , pročistím si hlavu? i když momentálně na to nemám moc času, dvouletý syn a tříměsíční dcera dávají zabrat ?.
    Hezký den

  4. u nás se nemoci toci 2 mesice a nejhur jsem na tom ja – chytnu vse, kojim, imunita na dovolené. věřím že bude líp, snažím se vymyslet, jak to udělat aby se nám to už nestalo, otužování, strava. Odnaučila jsem se plánovat a naučila snít. Když je nejhuř, vzpomenu si na mou kamarádku, která ve 30 letech odešla, co by všichni dali za to, aby tu mohla být a žít třeba aspon takhle jako my, nemocně.

  5. Mě nejvíce tento měsíc udělalo radost to,že když jsem teď skončila s nemocí v nemocnici tak mě manžel doma zastal ve všem.Pomáhá i tak,ale teď byl na vše sám a za to jsem ráda,že mám tak skvělého manžela.To byla teď má radost i když já byla nemocná.A když už marodíme doma(děti),že si vlezeme do postele a koukáme společně na pohádky nebo filmy pro děti.

  6. Občas aj ja mávam takéto dni, najmä keď druhorodená ochorie, už od včera má vysokú teplotu bez akýchkoľvek príčin, takže až do zajtra u pediatričky netušíme na čom sme, a to má ísť o 2 týždne v nedeľu do tábora na 12 dní.
    Radosť mi v tomto stave urobia nákupy cez net a dobrá kniha. A momentálne aj prvá séria Hry o tróny.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial