Péče o mé nehty a oblíbené laky - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Péče o mé nehty a oblíbené laky

Už několikrát jste mi psaly, ať sepíšu něco o mé manikúře a o tom, jaké používám laky na nehty a jak je prostě udržuji v pěkném stavu. Jelikož dost často svoje ruce fotím, natáčím videa, kde je ukazuji, a chodím do společnosti, potřebuji mít ruce v reprezentativním vzhledu. A navíc mám na rukách moc ráda barvy, i když oblečení nosím celkem tmavé, nehty mám ráda veselé i výrazné. Ale občas nechám vyniknout i jejich přirozenost a prostě jim dám od těch laků dovolenou, takže se podíváme i na tu péči, aby byly zdravé a netřepily se. Pro mě jako mámu v domácnosti, která stále něco umývá, čistí a drhne, je to obzvlášť velká výzva, protože každý den dostávají pěkně zabrat.

pece o nehty_3_

Když to vezmu od toho přirozeného vzhledu, který si párkrát do měsíce dopřeji, abych nehtům dala pohov a nemusela ani řešit oprýskaný lak, základ je správné pilování a pak výživa. Pilníků mám doma celou sbírku, opravdu „ostré“ mi vydrží jen chvíli a stále kupuji nějaké nové a nové. Teď se mi do ruky dostal tento Elektronický pilník na nehty Scholl Velvet Smooth*, což je opravdová vymazlenost a hlavně odedře práci za mě. Má celkem 3 násady – hrubou brusku pro vytvarování nehtu, jemnější brusku pro dopilování a leštičku. Práce s ním je víc než snadná, jednoduše posunete tlačítko (má na výběr 2 rychlosti, vždy volím tu svižnější) a už jede. Úplně sám, jen střídáte prsty a prohazujete násady 🙂 S tímto mám nehty opilované opravdu do dvou minut a vypadají noblesně. Jen nezvládne větší zkrácení délky nehtu, na to případně beru nůžky. Když mám tuto „naked“ náladu a neplánuji lakování, nehty ještě přetřu výživným olejíčkem ze stejné řady Scholl, který obsahuje směs asi 7 olejů a je takový hutnější, že se opravdu dobře postará o to nehtové lůžko i kůžičku. Ten pak do nehtů vmasíruji a ve finále jsou krásně lesklé a zdravé! Tu péči s olejíčkem pak provádím podle potřeby, i někdy před spaním 🙂

pece o nehty_1

Přes zimu jsem měla hodně suchou a tvrdou kůžičku kolem nehtů, ta mě vždy umí hodně potrápit a dělají se mi takové malé záděry, a na to mi nejvíce pomáhá tento Instant Cuticle Remover od Sally Hanson (2.). Ten používám v kroku po pilování. Nanesu ho kolem nehtového lůžka a pak pomerančovým dřívkem kůžičku zatlačím a ta přebytečná se tak nějak uvolní a zatvrdliny zmiznou. To je vždy hotová spása. Pak se tento gelík musí smýt vodou.

pece o nehty_2

Když se pak chystám na lakování, nejdříve dávám podlak, většinou nějaký pečující, který nehty chrání před třepením a dodá jim nějakou výživu jako tento Miracle Cure od Sally Hanson (4.). Chvilku počkám až zaschne a pak ve dvou vrstvách nanáším barevný lak. Nejoblíbenější mám značky Essie (5.), která se ale u nás špatně shání a vozím si ji vždy ze zahraničí. Ale možná někde na internetu jde také objednat. Co se mi na této značce líbí je, že neobsahuje toxické látky a hlavně docela dlouho vydrží! Což je pro mě rozhodující, když se mi lak loupe už první den, vyřadím ho. Dále mám ráda laky od L’oreal Paris, taky mají slušnou výdrž, Nails Inc, které bohužel už u nás taky nejsou k sehnání a pak mám takovou všeho chuť – Essence, Rimmel, O.P.I. atd., ale jejich výdrží zas tak ohromená nejsem. Když ale u nějakého laku vidím krásnou barvu, kterou ještě nemám, značku většinou neřeším 🙂 Přetahy laku utírám hned špičatými špejličkami, nebo ho pak sloupnu druhý den v teplé vodě, lak na kůži povolí a jde hezky oloupat.

pece o nehty_6

Až mi jakž takž zaschne druhá vrstva laku, dávám přes ní ještě rychleschnoucí top coat. Celkem ráda mám tento červený od Sally Hanson (6.). Natřu a za minutu můžu jít s nehty doslova spát. Většinou si je právě lakuji večer, takže potřebuji něco, na co je spolehnutí a neprobudím se s aplikací vzoru povlečení 🙂 Nakonec ještě ruce a nehty přetřu krémem na ruce, mám moc ráda třeba tento Hands and Nails Treatment Care od Clarins* (7.), který je teď v limitované edici ve vůni bílého čaje, listů pomerančovníku nebo fíku s krásným potiskem, který je velmi lehký, ale přesto dokonale výživný. Tím ruce a nehty natírám i přes den, má 30 ml  balení, tak se vejde i do malé kabelky. Případně nehty ještě ošetřím pečujícím olejíčkem Scholl (3.).

A to je všechno! Asi to vypadá jako hodně produktů, ale jestli chci, aby ty nehty byly pořádně ošetřené, netřepily se mi a lak déle vydržel, opravdu tento postup doporučuji dodržovat.

Jak o své nehty pečujete vy? Jaké jsou vaše oblíbené produkty a značky laků na nehty?

R

(3) Komentářů

  1. LenkaBrestenská - Odpovědět

    Priznávam, že túto časť starostlivosti zanedbávam.
    Nechty nemám, resp. úplne krátke, každý deň si dávam šošovky do oka a von a nechty mi pri tom vadili a bála som sa poškriabania sietnice oka (i keď som videla aj ženy s dlhými nechtami dávať si šošovky).
    Takže len strihanie, pilník, sem tam občas lak na nehty. Zato krémy na ruky, to je moje. Mám ich hrozne veľa, striedam často a stále krémujem.

  2. Marcela Lišková - Odpovědět

    Já jsem bohužel ještě netrefila na lak,který vydrží.Výdrž na mojich nehtech je tak do večera,ale je to asi tím,že pracuji v prostředí,kde používám dost často rukavice.

  3. Peťa Kovaříková - Odpovědět

    Pěkná péče, já taky ráda lakuji, ale teď mě to nějak nebaví a chodím i bez péče 🙁 pilník vypadá suprově, já používám hlavně 5-free laky – 3 neustále rotující barvičky od Intensae, které mají dobrou výdrž (cca 4 dny) a pokukuji po vodových Little Ondine 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial