Jak sním o krásné terase… - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Jak sním o krásné terase…

Už je to tu zase. Sluníčko se předvádí v celé svojí  kráse a já mám touhy být stále venku a užívat si ho plnými doušky. Jenže…Stelinka je zvyklá přes den usínat ve své postýlce a já zase potřebuju ty svoje 2 hodinky u počítače, abych se večer nesesypala z přeplněné emailové schránky a prázdna v příspěvku na další den. Takže se snažím vymyslet nějaký kompromis a opět začínám plánovat uspořádání naší terasy, které vlastně každý rok měním a vylepšuji 🙂

terasa nabytek

Co já bych si bez té naší terasy prostě počala! Oblečení by mi schnulo déle, kafe bych si mohla dávat jen za oknem, a prostě bych si neužila tolik čerstvého vzduchu jako s ní. Můj rok se vlastně počítá na dvě období – „bezterasní“ (kdy venku mrzne a mě by tam nikdo dobrovolně nedostal) a „terasní“, kdy na ni mám vlastně skoro celý den dveře dokořán.

Dnes se budu věnovat jen tomu druhému a tomu, jak tu venkovní krásku vyšperkovat. Dělám totiž průzkum po webu a vyhlížím, co by se nám tam mohlo hodit a co by se mi tam moc líbilo. A teď jsem právě zakotvila na stránkách prodejce KIKA, kde jsem si pár hezkých kousků vytipovala. Tak se na ně pojďte podívat se mnou 😉

Nejdříve začnu od podlahy. Na terase máme dlažbu, což si upřímně řekněme, není zrovna ideální materiál. V zimě chladí, a když na ni praží slunce, lehce si spálíte chodidla. Přemýšlím tedy o nějakém malém koberečku, předložce, hlavně z přechodu ode dveří z bytu ven. Líbí se mi zatím tyto dvě.

rohozky
Pak už přichází na řadu posezení. Už nějakou dobu si užíváme lavici, ale už má něco za sebou, tak plánujeme zainvestovat do jiné a stabilnější. Tato se mi zamlouvá, že má v sobě zabudovaný i úložný prostor. Ale tato ratanová se mi zase víc líbí svým designem.

zahradni laviceK tomu pár židliček a máme vystaráno. No vlastně by to chtělo ještě stolek. Jelikož máme ale terasu dost úzkou, stále hledáme nějaký optimální jako „nudle“, který by na šířku nezabral moc místa.

Samozřejmě nesmí chybět kytičky, na ty se těším nejvíce, až je zasadíme, tak terasa doslova vykvete. Sárinka mi loni hodně pomáhala, i je chodila zalévat, takže na to mám už pomocnici a je prostě úžasný pocit se dívat na tu rozkvetlou flóru. Vždy mě to dobije energií. Truhlíky máme zavěšené na zábradlí, ale uvažuji ještě o nějakém takovémto stojanu. Upřímně, ten by se mi líbil i do interiéru 🙂

police na terasu

Holkám dám na terasu nějaký malý bazének, ve kterém jsou zvyklé, že se vždy rochňají, a pár hraček a jsme na teplé dny připravené!

Co, vy, přemýšlíte už, jak převlečete do letního svoji terásku nebo zahradu?

P

(7) Komentářů

  1. Terasa ani zahrada nie je k dispozicii a pravdu povediac, ani po nich netuzim. Kavu nepijem, takze by som nevyuzila ani na tento ucel.
    Ale napady mas vynikajuce a o chvilku 2 pomocnice na zalievanie kvetiniek.

  2. Neni nad to si sednout v klidu na vyhřátou terasu, když přijdu z práce vypít si kávu a trochu se hodit do klidu.Dcerka si tam píše ráda i úkoly do školy a celkově jí využíváme na 100%.Večerní grilování je také velice fajn a sklenka vína večer k tomu také patří.A kytičky to je radost na kterou se těším každý rok.

  3. Terasa je skvělý kompromis, není-li zahrada. Už delší dobu plánujeme s přítelkyní si tu naši vyblýskat, abychom tam občas mohli pozvat přátelé na nějaké to malé (není moc velká) barbecue! Grilujete u Vás též? Neměla byste nějaký dobrý typ na „terasový gril“?
    Píšu Vám, protože moje přítelkyně má váš blog velmi ráda. Je fakt, že je moc příjemný, co jsem přelítl, to se mi líbilo. (Mnohem víc než její další oblíbený – https://alicevypadaskvele.wordpress.com/2016/04/23/ceska-moda-je-to-opravdu-tak-spatne/)

    Tak ať Vám to na terásce hezky píše!

  4. Blizky vztah k terasam som si odniesla este z rodicovskeho domu. Vzdy ked sa vycasilo a oteplilo, tak sa cely nas zivot presuval na nu 🙂 pekne spomienky mam najma na spolocne letne obedy a vecere, ktore sme si vzdy vychutnavali na terase. Toto mi ostalo dodnes a aj vzdy pri vybere noveho bytu je to ci a aku ma terasu alebo balkon jedno z kriterii. No a uz sa tesim samozrejme na leto, ked si tam budem opat citat a pit kavicku 🙂

  5. Manžel letos buduje terasu. Během pár týdnů bude hotová, tak mě také čeká zařizování 🙂 Jinak se na ní moc těšíme. V létě totiž rádi jíme venku, posedime s přáteli u něčeho dobrého 🙂 Tak létu zdar 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial