Módní inspirace» Vybraly jsme s Martinou 8 podzimních trendů, které plánujeme nosit (a nebudeme při tom za blázny) - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Módní inspirace» Vybraly jsme s Martinou 8 podzimních trendů, které plánujeme nosit (a nebudeme při tom za blázny)

Když jsem si natěšená procházela zahraniční edice časopisů Vogue a Elle (české časopisy jsou bohužel trošku s aktuálností pozadu), abych si udělala přehled o podzimních trendech, celkem jsem se zděsila. Takový zmatek a takovou všehochuť jsem dlouho neviděla. Přijde mi, že návrháři se zbláznili a dělají věci jen takové, které přitáhnou pozornost svou extravagancí. Nemám nic proti výstřední módě, sama ráda kombinuji zdánlivě nekombinovatelné věci, ale čeho je příliš….

Hodně je teď v kurzu recyklace (což je super), ale vypadá to spíš stylem, že návrháři vyberou sekáče a spíchnout z 5 odlišných kousků 1. To je teď ten hlavní trend: VINTAGE a vypadá to asi nějak takto.

vintage

Foto z přehlídek: Miu Miu, Gucci a Marc Jacobs

Co na to říkáte, oblékli byste si něco takového? Já jsem k tomu zatím nedospěla 🙂 Ale přes ten fashion mišmaš jsem tam přeci jen našla pár prvků, které mě baví a nosím je vlastně už dlouho a že teď budou „in“ mě hodně potěšilo. Aspoň se v obchodech budou lépe shánět 🙂 A svůj pohled na letošní podzimní fashion trendy přikládá i Martina, takže se pojďte podívat, co my dvě budeme v následujících měsících nosit a co nás inspirovalo 🙂

ALICE

1. Jestli čtete můj blog už delší dobu, tak víte, že se mi moc líbí CULOTTES (zkrácené široké kalhoty). Ve světě se nosí už asi 2 roky (od té doby, co si je vzala Victoria Beckham), ale do našich řetězců doputovaly až tuto sezónu. No konečně. Už jsem si jedny černé pořídila a možná neodolám ještě nějakým barevnějším 🙂 Jak je budu nosit? Určitě s topem dovnitř (rozhodně budu vybírat jen ty se zvýšeným pasem) a s podpatky. Tak mi totiž dokonale prodlouží nohy, schovají břicho i boky 🙂

cullottes

Foto z přehlídek: Victoria Beckham, Emilia Wickstead, Valentino, Dior a Tibi

KDE NAKOUPIT (klik na obrázek)

2. Co se mi také líbí a zaujalo mě, jsou KOŠILE S DLOUHOU MAŠLÍ U KRKU. To vlastně nosím také delší dobu a líbí se mi to. Odpoutá to pozornost od problematických partií, třeba břicha 🙂 A jsou elegantní a přitom zajímavé. Alespoň jednu si plánuji pořídit!

kosile s masli

Foto z přehlídek: Oscar De La Renta, Tory Burch, Chanel, Gucci a Jason Wu

KDE NAKOUPIT (klik na obrázek)

3. V nových trendech mě velmi mile překvapil také pokládaný DŮRAZ NA ŽENSKÝ PAS. Konečně něco pořádně ženského. Budou se nosit ŠIROKÉ PÁSKY a různé minikorzety. Jen mají jednu špatnou vlastnost, pokud jste typ jablko a prostě máte větší bříško, tak tomuto byste se měly zrovna vyhnout. Široké a ještě k tomu zdobené pásky připoutají k břichu pozornost a ještě mu nějaké kilčo přidají. Takže já spíš budu koukat po nějakých trošku stahujících minikorzetech, kterými ten pas i trochu stáhnu 🙂

pasky

Foto z přehlídek: Ter Et Bantine, Balmain, Roberto Cavalli, Marni a Givenchy

KDE NAKOUPIT (klik na obrázek)

4. A jako bonus ještě jedna holčičí věc. Bude frčet i RŮŽOVÁ BARVA, ale taková ta jemná, starorůžová a pastelová. A to od hlavy až k patě! Já si to na sobě úplně představit nedokážu, ale třeba pastelově růžový kabát by se mi líbil 🙂

ruzova

Foto z přehlídek: Prada, Tibi, Dolce & Gabbana, Chanel a Emilia Wickstead

KDE NAKOUPIT (klik na obrázek)

MARTINA

 

5. Dalším z letošních podzimních trendů je ČERNOBÍLÁ KOSTKA, která se bude nosit od sukně až po kabát. Já mám tento vzor ráda ve velkoformátové variantě a na hrubší látce. Moje volba proto bude tvídové sako, kabát nebo šaty.

cernobila kostka

Foto z přehlídek: Jill Stuart, Balenciaga, Roberto Cavalli, Banana Republic a Christian Wijnants

KDE NAKOUPIT (klik na obrázek)

6. K mé velké radosti se objevily na přehlídkách KOSTÝMY, což je přesně to, zbožňuji. Dobře padnoucí sako báječně formuje postavu. Podle libosti ho můžete kombinovat se sukní nebo kalhotami. Navíc pánské prvky na ženě mi přijdou ohromně sexy. Za mě letošní No. 1! Nespornou výhodou kostýmů podobně jako u overalů nebo šatů je, že se dají snadno kombinovat.

kostymky

Foto z přehlídek: Chloe, Versace, Chanel, Dior a Stella Mccartney

KDE NAKOUPIT (klik na obrázek)

7. KOŽEŠINY – hot or not? Tuto otázku si kladu často. Když už ano, tak umělé nebo pravé? Vloni jsem objevila v sekáči kožíšek a bylo mi líto ho tam nechat, ale jak se dalo čekat, neměla jsem ho ani jednou na sobě. Kožešiny se mi líbí na ostatních, ale sama si v nich připadám jako ruská turistka. Rozhodla jsem se, že jim letos dám šanci. Pokud se stejně jako já necítíte na kožíšek, tak dolaďte outfit alespoň chlupatým doplňkem.

kozesiny

Foto z přehlídek: Donna Karan, Tibi, Celine, Jason Wu a Altuzarra

KDE NAKOUPIT (klik na obrázek)

8. Pokud chcete polichotit své postavě, dopřejte jí maxišaty, maxikabát nebo maxikalhoty. MAXIDÉLKY jsou letos také in, vykouzlí v okamžiku vyšší a štíhlejší postavu a schováte pod nimi vše, co nemá nikdo vidět. Vemte si k nim maxipodpatky a bude z vás rázem maxikočka.

maxi delky

Foto z přehlídek: Emilio Pucci, Chloe, Chanel a Bottega Veneta

KDE NAKOUPIT (klik na obrázek)

Zdroj obrázků z přehlídek: Vogue.

Líbí se vám některý z těchto trendů? Na jaké kousky se letošní podzim těšíte vy?

 

(2) Komentářů

  1. Alena Müllerová - Odpovědět

    Ali super článek a jsem ráda, že považuješ modu návrhářů za nenositelnou:) Kahotům jsem na chuť ale nepřišla. Líbí se mi v té délce spíše když jsou uplé:)

  2. Pingback: Outfit» Culottes and fur | Mámou stylově

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial