Módní inspirace» Jakých 7 stylů se bude nosit letošní jaro a co si určitě pořídit? - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Módní inspirace» Jakých 7 stylů se bude nosit letošní jaro a co si určitě pořídit?

I když stále podle kalendáře přetrvává období zimy, venku to už v některých dnech vypadá jako na jaře. A to také máme téměř za rohem. Takže už pomalu začínám koumat, co se bude nosit a jestli bych si nějakými kousky měla doplnit šatník. Přehlídky jaro/léto 2015 jsem sledovala už na podzim, ale až teď jsou vlastně aktuální a já si osvěžuji paměť. Jestli vás tedy zajímá, co si pořídit, abyste byly „in“, určitě čtěte dál 😉

A abyste si konkrétní věci mohly i koupit, zabrousila jsem na českou verzi značky Esprit, která vyrábí kvalitní a kousky za přijatelnou cenu (a mimo to i těhotenskou a dětskou módu, jukněte 😉 ). A vybrala jsem z její nabídky přesně to, v čem budete světové 😉

1. Masivní proužky od hlavy až k patě

prouzky_jaro 2015

Nemusíte to přehánět, tak jako modelky na přehlídkových molech, ale s černobíle proužkovaným tričkem rozhodně nic nezkazíte. Jen si dávejte pozor na tloušťku a rozestup proužků, čím větší, tím přidávají na objemu, takže vybírejte spíše ty jemnější (ale pokud jste štíhlé, nebojte se ani těch širších 😉 ). (Inspirace z přehlídkových mol: Altuzzara, Louis Vuitton, Victoria Beckham a Tibi)

2. Návrat 70. let – zvonáče a široké kalhoty 

sedmdesaty

Po vlivu 60.let, který byl vidět na podzim, se objevují další retro prvky. Různé přírodní materiály, divoké vzory a zvonáče (nebo alespoň dole mírně rozšířené džíny), které jsou význačné pro následující dekádu. Rozšířené nohavice mě určitě budou bavit, sama si je chci tento rok pořídit. Jsou skvělé pro každou z nás, která má širší boky a s podpatky nám i krásně prodlouží nohy 😉  (Inspirace z přehlídkových mol: Gucci, DvF, Coach, Tommy Hilfiger)

 3. Celodenimové kombinace

denim

Zahalit se komplet do denimu je nejen pohodlné, ale i trendy. A bude to slušet každé z nás. Hrajte si s různými odstíny džínoviny a nejlépe si pořiďte alespoň jedny šaty v této modré barvě. (Inspirace z přehlídkových mol: Fendi, Stella McCartney, Chloe, Tod’s)

4. Ponča a peleríny

ponca

Ty nejsou žádnou novinkou, svůj boom měly už na podzim, ale i na jaře, kdy bude hodně proměnlivé počasí, si najdou svoje místo. Můžete je nosit třeba na kožený křivák nebo jen tak k džínům místo kabátu, kombinací s nimi jde vytvořit opravdu hodně a jsou pěkně hřejivé a slušivé. Jen doporučuji kalhoty nebo sukni k nim volit na tělo, aby toho objemu na vás nebylo až příliš, nespolkly vás a vynikly i vaše křivky.  (Inspirace z přehlídkových mol: Dolce&Gabbana, Tommy Hilfiger, Tory Burch)

5. Roláky a roláčky

rolaky

A to nejen svetrové, ale i třeba na šatech, tričkách a topech. Asi bych se vyhnula takovým těm úplně upnutým, ale dala přednost těm oversized, které vás nechají dýchat a působí vzdušně, né tak upjatě. (Inspirace z přehlídkových mol: Jil Sander, Alexandr Wang, Christian Dior)

6. Květované vzory

kytky

Kytičky na jaře jsou už jakýmsi klišé. Ale nosí se stále, i v celobarevném potisku. A míchají se velké vzory s malými. Výhodou těch drobných je, že zakryjí malé nedostatky, jemné vzory totiž od nich odvedou pozornost. (Inspirace z přehlídkových mol: Simone Rocha, Celine, DvF)

7. Safari styl a khaki

khaki

Taky nic nového, vliv army byl vidět už v podzimních kolekcích, takže je to jeho pokračování. Bude se nosit cokoliv s velkými kapsami a v tónech béžové a této vojenské barvy. Třeba s takovým overalem, trenčkotem nebo khaki slim džínami nešlápnete vedle. (Inspirace z přehlídkových mol: Chanel, Gucci, Rag&Bone, Jason Wu)

Zdroje obrázků: style.com a esprit.cz

Který z těchto kousků a stylů je vám nejbližší? Vybrali byste si některý?

 

(2) Komentářů

  1. Ali, diky za inspiracku:-), moc hezky zpracovane, za me urcite ty dzinove saty a obecne mam rada kvety:-), naopak zvonace a rolaky uz mam za sebou, k tem se uz vracet nebudu…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial