Bydlení & děti» Lavmi – svěží česká značka, která dává rozměr dětským snům - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

Bydlení & děti» Lavmi – svěží česká značka, která dává rozměr dětským snům

Přiznám se vám, že nejednou jsem si přála se vrátit zpět do dětského světa. Hlavně když vidím tu ryzí bezstarostnost, bezelstný smích od ucha k uchu a také různé roztomilosti, které se v dnešní době pro ty naše prcky vyrábí a my je s nimi můžeme rozmazlovat a obklopovat (a také tříbit jejich vkus ;-)), hned bych s nimi měnila.

V poslední době se především rozplývám nad nápaditými a barevnými dětskými pokojíčky, o kterých jsem si jako malá mohla nechat jenom zdát. Nevím, jestli je to působením mých těhotenských hormonů, ale naprosto se dojímám nad obrázky a dekory zvířátek a představuji si, jak zajíčci a medvídci ožívají a já s nimi hopsám na louce (nebo za to může i oblbnutí dětskými knížkami, které čtu v poslední době častěji než třeba nejnovější číslo Elle?). Každopádně vždy když si chci spravit náladu, sjíždím Pinterest a e-shopy s věcmi pro nejmenší a nechávám se unášet v bezstarostném snění.

forest_lavmi

Obrazová tapeta Forest / Lavmi

O to větší radost mi dělá, když najdu obchod, který není zahlcený čínskými plastovými hračkami a kýčovitým prvoplánovým designem, ale nádhernými a do detailu pečlivě zpracovanými dekoracemi a obrázky právě do dětského pokoje. K tomu všemu, jelikož se za chvíli rozrosteme, renovace pokojíčku je u nás doma velmi aktuální téma, tak už postupně hledám inspiraci, čím ho vybavíme a vyzdobíme 🙂 Takže mám i pro kochání nad těmi infantilními věcmi výmluvu 🙂

Z nadpisu už asi tušíte, o jakém konkrétním obchodu mluvím. Ano, o Lavmi, „české značce designových tapet a doplňků“. Nedávno jsem navštívila její showroom na Praze 1 (jak jste už mohli vidět na mém Facebooku i Instagramu) a řeknu vám, že to byl nádherný vizuální zážitek. Litovala jsem, že jsem zrovna nevzala svoji dceru s sebou, protože ta by tam byla z té barevné exploze asi u vytržení, a ještě by si mohla pohrát u přichystaného dětského minikoutku. Takže jsem tamní atmosféru nasávala pouze já. Setkala jsem se tam přímo i se zakladateli značky – designérkou Babetou Ondrovou (to ona stojí za všemi těmi hravými a nápaditými skvosty) a charismatickým Janem Slovákem. To, že se v obchodě pohybují i jeho majitelé se stává málokdy a o to je to příjemnější. Lavmi je totiž opravdu malá firma a zakládá si na dobrých vztazích se zákazníky (kteří pocházejí až třeba z Japonska :-)). Ano, svými živými dekory a motivy totiž na českém trhu stále vyčnívají (a to je dobře, šedé barvy a unylých vzorů tu bylo už dost) a stále naráží na lidskou opatrnost v experimentování s barvami.  Kdo však od nich nějakou tapetu zakoupil, vracel se vždy s nadšením a porozhlížel se po další.

Babeta a Jan_Lavmi

Jan Slovák a Babeta Ondrová

V Lavmi sice rozmazlují děti a vyrábí pro ně neskutečně krásné tapety, samolepky na zeď, polštáře, hodiny a další dekorace, ale myslí i na dospělé. Takže pokud zrovna nehledáte nic dětského a přesto byste chtěli svůj interiér ozvláštnit zajímavou tapetou, polštářkem nebo třeba i kuchyňským ubrusem, tak svých kroků do Lavmi nebude litovat. Například tapeta z nové kolekce Field mě upoutala hned na první pohled. A utěrku System jsem si odnesla domů (určitě v blízké době nezůstane jen u ní :-)) A co jsem se doslechla, v dohledné době plánují do svého sortimentu zařadit i povlečení.

matches-vliesova-tapeta-2_lavmi

Vliesovaná tapeta z kolekce Matches a polštářek Triangles / Lavmi

Pokud vás zajímá, nad čím konkrétně slintám já a hlavně, co bych chtěla svým holčičkám v budoucnu do pokojíčku pořídit, tak koukněte na můj výběr níže. No je toho víc, rozhodování nebude jednoduché 🙂

 Co vy a tapety? Zaujalo vás z nabídky Lavmi něco?

 

1 komentář

  1. Pingback: Co se děje» Designblok ’14 | Mámou stylově

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial