V kůži mámy blogerky» Rosa Mitnik - Mámou stylově
Mámou stylově Lifestylový blog (nejen) pro maminky o módě, kosmetice, dětech, vaření, bydlení i cestování.

V kůži mámy blogerky» Rosa Mitnik

V seriálu rozhovorů se stylovými a schopnými blogujícími maminkami nemůže Rosa Mitnik chybět. Pokud její blog ještě neznáte, tak vás před jeho návštěvou varuji, že se jistojistě zamilujete do nejedné její kabelky. Rosa se totiž ze svého kreativního rozmaru ani ne před rokem pustila do šití kabelek, psaníček, kapsářů pro děti a podobných šikovných věcí. Do toho stíhá se svými synem Kubou obrážet výstavy a vymýšlet různé skopičiny, i si občas užít kafíčko v pěkné kavárně a o všem pak psát na blog. (A jak na fotce vidíte, každou chvíli ještě čeká druhé miminko :-)). Co si na jejím blogu však jistojistě oblíbíte je její vtipný a poetický styl psaní, který čiší i z jejích odpovědí 😉

Rosa Mitnik

1. Co Tě vedlo k tomu si založit blog?

Sociální izolace na mateřské. Od začátku byl pro mě blog skvělou možností, jak být zároveň doma, míchat špenát na plotně, ale zároveň i komunikovat se stejně naladěnými a zábavnými lidmi.

2. Můžeš nám prozradit své oblíbené blogy a třeba i ty, které Tě inspirují?

Rozhodně. Kéž bych někdy byla trefná jako Bára, stále šik jako Olívka, zenově klidná jako Pondělí, stylově čistá jako Klára, dojemná jako Hanele, jemná jako Andrea nebo fotila osobitě jako Markéta.

3. Jak zvládáš blogování a další činnosti s rodičovskými povinnostmi? Máš nějaké osvědčené tipy, jak si zorganizovat čas? A přemýšlíš už třeba, jak rozložíš svoji péči mezi očekávané miminko a Kubu? (Za chvíli mě to také čeká, tak vyzvídám :-))

Šiju, fotím a bloguju zásadně jen, když Kubka spí. On mi jinak ani nedá šanci. Čím je starší, tím je temperamentnější, a spolu s tím patřičně náročný na svůj program, on se prostě nedá jen tak někam „odložit“.

Doporučení žádná nemám, jako všecky mamky prostě plánuju, plánuju dopředu. A pak, na své radosti, na své vášně si člověk čas vždy najde, že jo?!

A jak to budeme zvládat i s naší Dvojkou? Nevím, inspirativně okukuju kamarádky už dvoj-matky, zapsali jsme staršího syna od září pravidelně do školky a doufám, že to spolu všichni čtyři nějak instinktivně přežijeme … :o)

4. Co jinak ráda děláš, když se nestaráš o Kubu, nešiješ kabelky a nebloguješ?

Jsem na výstavě, jsem na komentované prohlídce výstavy, sedím v kavárně a debatuji o výstavě, nebo si hledám, kam vyrazit na výstavu. To je způsob mého největšího odpočinku. Dobré výtvarné umění mě pořád učí koukat se na svět jinak, představuje mi nové věci k přemýšlení a osvěžuje mi mysl!

5. Co Ti mateřství dalo a vzalo? Máš pocit, že ses v něčem změnila od té doby, co ses stala mámou?

Vzalo mi tuk z tváře: vždy jsem měla ten nejkulatější obličej na světě, ale až „prokojené noci“ mi daly zcela jiné kontury hlavy.
Ale vážně – mateřství mi dalo nekonečnou radost, u mě nově taky empatii k druhým, ochranářskou úlohu, velkou vlastní vnitřní sílu a ještě větší pocit hrdosti na mého syna.

6. Jak jsi prožívala druhé těhotenství? 

Obrovsky. Mé tělo to v druhém kole zvládalo mnohem lépe. Méně jsem přibrala, cítila jsem se více fit (I když jsem až do konce pátého měsíce blila a blila.) a stejně jako s Kubínkem v břiše jsem pod vlivem hormonů zase měla pocit, že jsem nejšťastnější. Akorát to uklízení hraček na zemi a běhání za synem jedoucím na kole bych zrušila.

7. Čím se rozmazluješ?

Jako stárnoucí bruneta – která kde nemá vrásku, má černý chlup a naopak – kosmetikou. Ať už vleže na lehátku při profesionální péči (to miluju!), tak doma v koupelně. Propadla jsem přírodní kosmetice, a tak mažu, leju, čichám, utrácím a zase mažu.

8. Máš nějaké své kosmetické vychytávky, kterými třeba ušetříš dobu strávenou v koupelně, a podělíš se s námi o ně? Nebo jde tato oblast úplně mimo Tebe?

Měla jsem. Vychytávku, co šetřila čas přímo v životě! Make-up, který přidával osm hodin spánku. Měl to i v názvu. Skvěle kryl i rozzářil. Výborné pro pařmenky, pro mamky, pro mamky-pařmenky, prostě pro všechny. Ale přestali jej vyrábět. Další francouzská zrada!

9. Myslíš, že by se mámy měly o sebe starat a zůstat atraktivní i s dítětem?

Jasnačka! Ale ono to jde samo, protože když jste spokojená – spokojená sama se sebou, úplně to z vás vyzařuje! A když se k tomu přidají ještě upravené nehty, řasenka, flakonová vůně, dobře padnoucí kalhoty a nějaká ta netradiční bižu třeba na krk, celé dětské hřiště si za vámi může hlavu ukroutit!!!

10. A chtěla bys ještě něco dodat nebo vzkázat čtenářkám?

Hmmm …. hmmmm …. už to mám: Milujte se a množte se!

 Rosamitnik.cz

(6) Komentářů

  1. Super, díky, Rosin styl (nejen) psaní mě fakt baví. A pěkný blog totok, obdivuji ;-).
    Jen bych chtěla upozornit na nefunkční odkaz v článku na Markétu Baletkovou ( http://wwwbaletkova.blogspot.cz/ ), byla by škoda o odkaz na její blog přijít. Píšu to hlavně proto, že bych ji ráda podpořila nejen v její práci během krize (jak jste si možná mnozí v diskuzi na jejím blogu všimli), tím nemyslím, aby někdo rozvíjel další diskuzi, to fakt ne, ale podpořil ji třeba osobně, mailem nebo vzkazem přes fb apod. Díky! 😉

  2. Díky za moc fajn rozhovor s milou Rosou, tez mam jeji styl psani moc rada a ty jeji kabelky! A vubec diky za bezva rubriku,clovek objevi spoustu dalsi inspirace:)

  3. Blog.kafeadort.cz - Odpovědět

    Moc jsem se pobavila! Hlavne vetou-jako prirodni bruneta tam kde nemam vrasku,tam je chlup…..:-))))
    To je proste Rosa. Mila, spontanni a originalni. Moc ji fandim!

  4. Pingback: V kůži mámy blogerky» Pavla z blogu Oh My Beautiful Life | Mámou stylově

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

Translate »
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial